Με αφορμή επίσημο έγγραφο, με το οποίο το Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται σε Δήμους και υπηρεσίες του (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ζητώντας προτάσεις και γνωμοδοτήσεις για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επιτίθεται με σφοδρότητα στο Υπουργείο Παιδείας και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας για “‘έγκλημα εκ προ μελέτης με θύματα μαθητές και μικρές τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας”. Σε δήλωσή του ειδικότερα αναφέρει:

“Πριν από ένα χρόνο η Υπουργός Παιδείας, κατόπιν πολλών πιέσεων, είχε αναστείλει την απόφασή της για συγχώνευση των Λυκείων Ακράτας – Αιγείρας προφανώς αποδεχόμενη τα επιχειρήματα των Σχολικών Κοινοτήτων και των τοπικών κοινωνιών. Τώρα, αποδεικνύοντας την προχειρότητα στην αντιμετώπιση της εκπαίδευσης και της μάθησης, επανέρχεται για να επιβεβαιώσει την κοροϊδία της απέναντι σε όλους αυτούς, αφού όχι μόνο προχωρά στην υλοποίηση της συγχώνευσης αυτής – καταργώντας ουσιαστικά το Λύκειο Αιγείρας – αλλά ως σαν να μην κατάλαβε απολύτως τίποτα, δρομολογεί κι επίσημα πλέον την συγχώνευση και των Γυμνασίων Αιγείρας – Ακράτας με κατάργηση του δεύτερου! Το πλέον εξωφρενικό είναι πως μεταφέρει 150 περίπου μαθητές από την Ακράτα στο Γυμνάσιο Αιγείρας που ήδη διαθέτει περί τα 100 παιδιά αλλά όχι τις υποδομές για να λειτουργήσει με τόσο μεγάλο αριθμό μαθητευόμενων. Οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, στην μεν Αιγείρα χρήζουν απαραίτητων επισκευών κόστους αρκετών χιλιάδων ευρώ, οι δε της Ακράτας απαιτούν επιπρόσθετες αίθουσες διδασκαλίας, προφανώς κοντέινερ! Επομένως για λιγοστά λειτουργικά έξοδα δύο ενεργών σχολικών μονάδων προτιμούν το στοίβαγμα μαθητών ή ακατάλληλους χώρους μάθησης(χωρίς θέρμανση, με υλικές βλάβες κ.ά), προκειμένου να κάνουν πράξη ένα “εκ προ μελέτης έγκλημα” για την Ανατολική Αιγιάλεια, την οποία, από τη μία ο “Καλλικράτης” κι από την άλλη το μνημόνιο έχουν “αποδεκατίσει” υπηρεσιακά κι έχουν μειώσει σαν κοινωνικές οντότητες! Όλοι μαζί οφείλουμε να εμποδίσουμε αυτό το καταστροφικό σχέδιο που δυστυχώς εκπαιδευτικοί λειτουργοί προτείνουν και ξαναπροτείνουν στο αρμόδιο υπουργείο, στοχοποιώντας μια περιοχή από την οποία υπολογίζουν σε λιγότερες αντιδράσεις ή και πολιτικό κόστος σε σχέση με αυτά που θα είχαν αν το έπρατταν σε Πάτρα. Αίγιο, Κάτω Αχαία. Είναι μεγάλη ανάγκη το σχέδιο αυτό – που καθιστά ξεκάθαρο παραλογισμό – για άλλη μία φορά να μην περάσει”!

Να σημειωθεί πως ο κ. Τριανταφυλλόπουλος με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας, ζήτησε ως “κατεπείγον θέμα” και πέτυχε τη λήψη ομόφωνης απόφασης του δήμου κατά των παραπάνω συγχωνεύσεων, ενώ ο Δήμαρχος κ.Στάθης Θεοδωρακόπουλος απεδέχθη πρόταση του κ. Τριανταφυλλόπουλου για την χρηματοδότηση επισκευών στο Γυμνάσιο Αιγείρας, ποσού έως και 10.000 ευρώ!