Με αφορμή την συζήτηση που και πάλι γίνεται τελευταία, τόσο από εκπροσώπους κομμάτων, όσο κι από αιρετούς της περιοχής σχετικά με το ύψος του κομίστρου των διοδίων στην “Ολυμπία Οδό”, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:

“Η σύμβαση κατασκευής τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, ψηφισμένη δε από τη Βουλή, είχε χρονοδιάγραμμα κάτι λίγο παραπάνω από 30 μήνες. Κι ενώ αυτό δεν τηρήθηκε, αφού έργο στην ουσία δεν εκτελείται μήνες τώρα, ένας από τους όρους αυτής, δηλαδή τα έσοδα από διόδια με επαυξημένο κόμιστρο λόγω της υφής του έργου, συνεχίζει να ισχύει κανονικά. Δηλαδή με την ανοχή της κυβέρνησης και τις “πλάτες” των οδηγών – που σίγουρα δεν τους περισσεύουν – μαίνεται μια απερίγραπτη όσο και ακριβή για τον απλό καταναλωτή φαρσοκωμωδία. Πουθενά στον κόσμο ένα έργο όχι μόνο δεν προπληρώνεται αλλά δεν συνεχίζει να το “χρηματοδοτεί” εν μέρει ο πολίτης, παρότι αυτό έχει σταματήσει και οι εργολάβοι αναμένουν την εξεύρεση εναλλακτικών χρηματοδοτήσεων.
Έστω και τώρα, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται επανέναρξη του μεγάλου αυτού οδικού έργου, η κυβέρνηση ας πράξει κάτι για ν΄ απαλλάξει τον πολίτη που πληρώνει και δρόμο δεν έχει παρά μονάχα κώνους, σημαδούρες και στενά περάσματα μικρών ταχυτήτων.Επιτέλους ας επικρατήσει και μια φορά η η λογική προς όφελος του απλού κόσμου.Δεν πάει άλλο!”.