Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της τελευταίας εταιρείας της εταιρίας “Vprc” για το περιοδικό “Επίκαιρα” της 26ης Ιανουαρίου- έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η συνεχιζόμενη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ το φέρνει πλέον στην 5η θέση της τρέχουσας καταγραφής των πολιτικών δυνάμεων σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής, σε ένα γενικό περιβάλλον πάντως εντεινόμενης δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι και στο σημερινό μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα.Συγκεκριμένα, η εκλογική επιρροή της ΝΔ παραμένει σταθερή (σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) στο 30,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει από το 18% στο 12%. Ιδιαίτερα κερδισμένη εμφανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά που εκτιμάται στο 13% από 8,5% τον προηγούμενο μήνα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζει επίσης αύξηση στο 12,5% από 11%, ενώ το ΚΚΕ υποχωρεί στο 12,5% από 13%.

Πέρα, όμως, από την εκλογική επιρροή, σημαντικά είναι τα ευρήματα που βεβαιώνουν μία εντεινόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών, με δεδομένο άλλωστε το 89% που απαντά ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση έχει χειροτερεύσει τον τελευταίο χρόνο έναντι μόλις του 1% που απάντησε ότι έχει καλυτερεύσει (το 10% θεωρεί σταθερή την οικονομική του κατάσταση).

Συγκεκριμένα, το 92% δηλώνει δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, έναντι μόνο 6% που δηλώνει ικανοποίηση, ενώ το 81% απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση,.

Όπως είναι ευνόητο, με αυτά τα δεδομένα, σαφής είναι και η μειοψηφία του 34% που επιθυμεί τη συνέχιση της σημερινής κυβέρνησης, με το 45% να απαντά πλέον ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση…»._