Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την καθυστέρηση στην λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από τις πλημμύρες της Αιγιάλειας- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δύο χρόνια τώρα, η κοινωνία της Αιγιάλειας παρακολουθεί άφωνη μια κενή -περιεχομένου και ουσίας- συζήτηση περί αναβάθμισης του ΤΕΙ, επιβίωσης του εργοστασίου της ΕΒΟ, αποκατάστασης του οδικού δικτύου, σύνδεσης του λιμανιού με την Ολύμπια Οδό.

Και το ΤΕΙ φημολογείται ότι συγχωνεύεται σε αυτό της Πάτρας, το εργοστάσιο της ΕΒΟ υπολειτουργεί και πάει σύντομα για κλείσιμο, τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού στην Παναγοπούλα έκλεισαν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υποβαθμίζεται και η οικονομική εφορία Αιγίου με τη μεταφορά τμημάτων της στη ΔΟΥ Πάτρας.

Κάποιοι υποσχέθηκαν και πάλι ότι θα κάνουν ενέργειες για να αποτρέψουν αυτή τη δυσμενή συνέπεια. Μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα.

Πρόσφατα η καταστροφική καταιγίδα που έπληξε την Αιγιάλεια ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για άμεση ανακούφιση των πληγέντων με είδη πρώτης ανάγκης και την έγκαιρη αποζημίωση για τις πρωτοφανείς ζημιές που υπέστησαν οι πλημμυροπαθείς.

Ζήτησα από την πρώτη στιγμή:

  • · Να καταγραφούν όλες οι ζημιές που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.
  • · Να ανασταλεί αμέσως η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων, επαγγελματιών και όλων των επιχειρηματιών της περιοχής που έχει πληγεί, απέναντι σε κάθε τρίτο και κυρίως στις τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς.
  • · Να υπάρξει μέριμνα για τους παραγωγούς που αφανίστηκαν οι καλλιέργειές τους.

Αντί για έργα, όμως, ακούμε και πάλι λόγια, υποσχέσεις, ταξίματα και από αποτέλεσμα μηδέν.

Άρχισαν, λοιπόν, πάλι οι εξαγγελίες, τα “κατόπιν ενεργειών μου”, οι συσκέψεις, τα ραντεβού με τους υπουργούς, οι τριμελείς επιτροπές, οι φανφάρες.

Αλλά η κοινωνία δεν ανέχεται άλλη κοροϊδία. Δεν ανέχεται άλλον παλαιοκομματισμό. Δεν ανέχεται άλλα παιχνίδια στην πλάτη της. Δεν ανέχεται άλλα… “μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα…”.

Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων καταδικάζουν -με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους- την Αιγιάλεια στην υπανάπτυξη και τη φτώχεια…»._