“Ο κίνδυνος μίας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ορατός και πολύ πιθανός αν δεν προχωρήσει η συμφωνία για το PSI” δηλώνει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Philip Suttle.

Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Τσαρλς Νταλάρα μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Ζυρίχη “πέταξε το γάντι” στους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ καλώντας να σεβαστούν στο ακέραιο τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα. Δήλωσε ότι “η πρόταση που υποβάλλαμε για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι μέσα στα πλαίσιο της συμφωνίας αυτής για κούρεμα στο 50% σε ποσοστό ονομαστικής αξίας”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Νταλάρα είπε ότι “δεν θεωρώ ότι η πρότασή μας έχει απορριφθεί. Είναι μία πρόταση στα όρια των απωλειών που οι πιστωτές μπορούν να δεχτούν. Δεν έχουμε ακόμα απάντηση εκ μέρους των Ευρωπαίων για την πρότασή μας” επισημαίνοντας τον κίνδυνο ότι “ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για να καταλήξουμε στη συμφωνία για το PSI και να την εφαρμόσουμε εξαντλείται επικίνδυνα”.

Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη

skai.gr