Αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις για το PSI θα ολοκληρωθούν σύντομα, κατά προτίμηση εντός της εβδομάδας, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο Όλι Ρεν, είπε ότι κατά τη συνεδρίαση του Εurogroup θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.

Απαντώντας δε, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο χορήγησης πρόσθετης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κοινοτικός επίτροπος απέφυγε να απαντήσει, αν και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν θα πρέπει να αναμένονται οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα από το σημερινό Eurogroup την Ελλάδα», εκτίμησε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γιάχερ.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία για το PSI εντός της ημέρας στο Eurogroup» τόνισε ο σύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων του πρωθυπουργού, Γκίκας Χαρδούβελλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

skai.gr