Περισσότεροι από 30 Πρέσβεις, Πρόξενοι και εμπορικοί ακόλουθοι Πρεσβειών φτάνουν το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης στην Πάτρα και από το πρωί της Πέμπτης έως το απόγευμα του Σαββάτου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το αναπτυξιακό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας και τις επενδυτικές ευκαιρίες της περιοχής.

Η επιχειρηματική επίσκεψη των ξένων διπλωματών οργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον φορέα «Invest in Greece», με την υποστήριξη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του ΕΟΤ, των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και το Economic and Commercial Diplomats Club.

Στην Δυτική Ελλάδα, μεταξύ άλλων, θα έρθουν εκπρόσωποι Πρεσβειών από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία, η Πολωνία, η Ολλανδία, το Κουβέιτ, η Ουκρανία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Ιταλία κ.α. Τους εκπροσώπους των Πρεσβειών θα υποδεχθούν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος του Invest in Greece Αριστομένης Συγγρός.

Οι ξένοι διπλωμάτες το πρωί της Πέμπτης θα ενημερωθούν διεξοδικά για την αναπτυξιακή εικόνα και τις επενδυτικές ευκαιρίες της Δυτικής Ελλάδας σε ημερίδα που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο». Επίσης στον ίδιο χώρο θα γίνει παρουσίαση φορέων της Δυτικής Ελλάδας από χώρους των επιχειρήσεων, του εμπορίου, του τουρισμού και του Πανεπιστημίου.

Το πρωί της Παρασκευής η αποστολή των ξένων διπλωματών θα φτάσει στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο όπου θα γίνει, επίσης, παρουσίαση φορέων της περιοχής. Το Σάββατο το απόγευμα η αποστολή θα βρίσκεται στον Πύργο, ενώ προηγουμένως θα έχει επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης των ξένων διπλωματών θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στα γραφεία της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Η Δυτική Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, παρουσιάζει ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες και ταυτόχρονα διαθέτει επιχειρήσεις με δυναμισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία θα έχουμε την ευκαιρία, με οργανωμένο τρόπο, να τα προβάλουμε στους εκπροσώπους των ξένων Πρεσβειών», τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Από την άλλη, έχουμε μια εξίσου σημαντική ευκαιρία να προβάλουμε προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας αποβλέποντας στην ενίσχυση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα. Στη σημερινή δεινή οικονομική συγκυρία η εξωστρέφεια είναι κυρίαρχη επιλογή για την οικονομία της Δυτικής Ελλάδας».