Σε μια πρωτοφανή κίνηση υποβάθμισης της ΔΟΥ Αιγίου, που πρόσφατα κλήθηκε να εξυπηρετεί πλέον και την Ανατολική Αιγιάλεια μετά την κατάργηση της ΔΟΥ Ακράτας, προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς με υπουργική απόφαση καταργούνται το ελεγκτικό και το δικαστικό τμήμα του υποκαταστήματος Αιγίου, προκαλώντας ήδη δριμείες αντιδράσεις στους πολίτες που πλέον θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Πάτρα για τις σχετικές τους υποθέσεις.

Την αποκάλυψη έκανε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Ευάγγελος Ευαγγελίου, που άσκησε δριμεία κριτική σ’αυτή τη νέα απόφαση, η οποία πλέον θα υποβάλει σε σοβαρή ταλαιπωρία τους πάνω από 50.000 αιγιαλείς αλλά και όσους διατηρούν υποθέσεις στην Αιγιάλεια και εξυπηρετούντο ως τώρα από τα καταργηθέντα τμήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας έχει αποστείλει από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε υπήρχαν και οι πρώτες πληροφορίες για την κατάργηση των τμημάτων, αρκετά σκληρή επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βενιζέλο, αποκαλώντας τον μάλιστα “ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Αιγιάλεια”. Βεβαίως, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, αυτή η απόφαση να προσβληθεί με κάθε τρόπο και να ζητηθεί η κατάργησή της, κάτι που φαντάζει όμως εξαιρετικά δύσκολο.

Η σχετική απόφαση έχει υπογραφεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, από τις 2 Ιανουαρίου, αφορά μεγάλο αριθμό ΔΟΥ σε όλη τη χώρα και δεν έχει φτάσει ακόμα στις υπηρεσίες που αποδυναμώνονται σε όλη τη χώρα με ανάλογες καταργήσεις και μεταφορές τμημάτων αλλά αυτό θα γίνει πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα. Έτσι, οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν πλέον με ταξίδια δεκάδων χιλιομέτρων…στο πλαίσιο του κυβερνητικού “εξορθολογισμού” υπό τις οδηγίες του ΔΝΤ, που τελικά διαλύει τα πάντα εις τα εξ ων συνετέθησαν…\

της: Πέπη Σπηλιωτοπούλου