Με την απόλυτη συμμετοχή ολοκληρώθηκε σήμερα 8 Ιανουαρίου 2012 η έκτακτη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας στα γραφεία του. Συγκεκριμένα στην σύσκεψη παρευρέθησαν, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κων/νος Σπηλιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, οι Βουλευτές Αχαΐας,  Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, Νικόλαος  Τσούκαλης και Αθανάσιος Παπαδόπουλος. O κ. Μιχάλης Μπεκίρης για λόγους υγείας δεν παρευρέθη στη σύσκεψη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία όμως δήλωσε και αυτός ότι συμφωνεί με τις ενέργειες.

 

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε το θέμα υποβάθμισης της ΔΟΥ Αιγίου – Ακράτας έπειτα από την πρόσφατη κατάργηση τμημάτων αυτής και την μεταφορά τους στη ΔΟΥ Α΄Πατρών. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συναποδέχθηκαν την αναγκαιότητα διατήρησης της ΔΟΥ Αιγίου – Ακράτας για την εξυπηρέτηση 40.000 φορολογουμένων της περιοχής και την αναβολή επ’ αόριστον αυτής της άδικης απόφασης. Αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας ήταν η δέσμευση του κ. Υφυπουργού, Κων/νου Σπηλιόπουλου για τον προγραμματισμό συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Πέραν του θέματος υποβάθμισης της ΔΟΥ Αιγίου – Ακράτας, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας επ’ ευκαιρίας της παρουσίας παραγόντων του Νομού Αχαΐας και εκπροσώπων των πολιτικών παρατάξεων, προέβη στη σύνταξη Υπομνήματος με θέμα την αναβάθμιση του ΑΤΕΙ Αιγίου με τη λειτουργία δύο επιπλέον τμημάτων (Νοσηλευτικής και Λογοθεραπείας). Το κείμενο αυτό συνυπογράφηκε από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς για να αποσταλεί στον τελικό αποδέκτη του, την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Ευαγγελίου Ευάγγελος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Μούζουλας Βασίλειος