Κοινή συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον κ. Παπαδήμο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Στην ατζέντα των επαφών βρίσκεται η ενημέρωση για την πορεία του PSI, αλλά και η στάση που θα τηρήσουν τα τρία κόμματα ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Την Τετάρτη
ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ σήμερα Πέμπτη θα δει στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ εξέφρασαν επιφυλάξεις για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ενώ ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα των ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση θα πάνε καλά, εξέφρασε από την πλευρά του ο Λουκάς Παπαδήμος στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Σήμερα Πέμπτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) για την ανταλλαγή των ομολόγων.

Στην Αθήνα καταφτάνει αιφνιδιαστικά ο εκπρόσωπος του IIF Φρανκ Βογκλ για να διαχειριστεί επικοινωνιακά την όποια εξέλιξη.

Στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία για το PSI και το θέμα που κυριαρχεί στις επαφές είναι κυρίως το ύψος του επιτοκίου που θα έχουν τα νέα ομόλογα.

Ο πρωθυπουργός πάντως, σε συνέντευξή του στους New York Times δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για την αποδοχή από τους πιστωτές μέρος των απωλειών, σε περίπτωση που δεν καταλήξουν οι συνομιλίες.

skai.gr