Στην πρώτη συνεδρίαση της “Επιτροπής Διαβούλευσης” του Δήμου Αιγιάλειας, το μεσημέρι της Παρασκευής, συμμετείχε ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ως Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, θέτοντας θεσμικά αλλά και πρακτικά ζητήματα επί της λειτουργίας του οργάνου στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και κληρωτοί πολίτες της περιοχής. Αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου Στ.Θεοδωρακόπουλου, του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Λ.Μαυρουδή και του συνόλου των παρισταμένων μελών της Επιτροπής, στην τοποθέτησή του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, σημείωσε:
“Όπως πρόχειρα και επιπόλαια στήθηκε ο “Καλλικράτης”, έτσι προβλέφθηκε και η “Επιτροπή Διαβούλευσης”, χωρίς κανείς από τους συμμετέχοντες να ξέρει τι όργανο είναι, τι συζητάμε και για τι. Μια επιτροπή ενός δήμου αχανούς, που θα έπρεπε να ήταν ο μισός και ο άλλος μισός Ανατολικής  Αιγιάλειας, με κεντρικές υπηρεσίες δυσλειτουργούσες και με επιπλέον ακόμα από την πρώην Νομαρχία. Το πλάνο ανάπτυξης δεν πρόκειται να υλοποιηθεί λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και των επιπρόσθετων υποχρεώσεων του δήμου, οπότε μάλλον καοροϊδευόμαστε “.
Ο Δ. Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε από τον Προεδρεύοντα Δήμαρχο “να κρατήσει την επιτροπή ζωντανή ειδάλλως αυτή κινδυνεύει να αυτοδιαλυθεί”, ενώ καυτηρίασε την παντελή απουσία των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων της Μειοψηφίας του δήμου, που αν μη τι άλλο δεικνύει “έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες και τους φορείς”, κάνοντας δε καυστική αναφορά στην Δημοτική Παράταξη του ΚΚΕ στο δήμο, που κατέθεσε μεν ένσταση  κατά της σύνθεσης της “Επιτροπής Διαβούλευσης” αλλά στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση ήταν απούσα! “Αφού πήγε πίσω πολλούς μήνες την σύσταση της Επιτροπής, δεν συμμετέχει προκλητικά σ’αυτήν” σημείωσε και κατέληξε:”Η πραγματική διαβούλευση είναι η καθημερινή μέσα στην κοινωνία, με φορείς και πολίτες και όχι τύποις σε όργανα ακόμα κι αν αυτά είναι θεσμικά.Τα υπόλοιπα όλα περί ανάπτυξης,ανάπλασης,προόδου και ευημερίας είναι λέξεις που κοστίζουν και τα ταμεία είναι άδεια, οπότε γενικολογίες και κουβέντες χωρίς σαφή κατεύθυνση είναι χάσιμο χρόνου”!