Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και την κανονική εκτέλεση συνταγών των ασφαλιστικών ταμείων, έχουν απόψε τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση μάλλον θα είναι το τέλος του “παγώματος” της εκτέλεσης συνταγών αλλά και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

Είχε προηγηθεί επεισοδιακή Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, καθώς ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ζήσης εμφανίστηκε με την πρόταση να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, όμως η πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης είχε αντίθετη άποψη, επιμένοντας να συνεχιστεί κανονικά η απεργία και το “πάγωμα” της εκτέλεσης συνταγών, οδηγώντας τον κ. Ζήση στην παραίτηση από πρόεδρος, για λόγους ευθιξίας.

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας αναμένει τώρα τον ορισμό ενός μέλους για να συμπληρωθούν πέντε (καθώς ένα μέλος έχει αποχωρήσει από την Αιγιάλεια), ώστε να πραγματοποιηθεί σύσταση σε σώμα με τον ορισμό νέου προέδρου.

Εν τω μεταξύ, προειδοποιητικό «καμπανάκι» χτυπά ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στους φαρμακοποιούς, τονίζοντας ότι εάν εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων, τότε το υπουργείο θα προχωρήσει σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία.

της:Πέπη Σπηλιωτοπούλου