Οι εκδόσεις Gutenberg σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο,  την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος (Παράρτημα Πελοποννήσου),  την Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης  και την Ένωση Κρητών Πάτρας Το Αρκάδι,  παρουσιάζουν το δίτομο έργο  Πανόραμα Ιστορίας της Εκπαίδευσης  με επιμελητή τον καθηγητή Ιστορίας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών  Σήφη Μπουζάκη, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, στις 20:00  το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης ΠατρώνΤο βιβλίο παρουσιάζουν οι:
Ανδρέας Καζαμίας, π. καθηγητής του Πανεπ. Wisconsin  των ΗΠΑ  και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Ηρακλής Καλλέργης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών
Ιωάννης Δελλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών
Γιώργος Μοσχόπουλος, π. αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών
Παντελής Κυπριανός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών
Αμαλία Υφαντή, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών

Παρέμβαση:
Γεράσιμος Κουστουράκης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου  Πατρών
Δημήτρης Φωτεινός, λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Προλογίζει και συντονίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών,
καθηγητής Γιώργος Παναγιωτάκης.
Χαιρετίζουν: ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός,
Ο Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος (Παράρτημα Πελοποννήσου)
Κωνσταντίνος Μαλαφάντης.
Αντιφώνηση από τον επιμελητή της έκδοσης καθηγητή Σήφη Μπουζάκη.

Στο παρόν δίτομο έργο ιστορίας εκπαίδευσης έχουν συμπεριληφθεί εργασίες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που αφορούν σε ποικίλα θέματα του επιστημονικού αυτού πεδίου. Στον πρώτο τόμο έχουν ενταχθεί κείμενα που αφορούν σε θέματα ιστορικής μεθοδολογίας, ιστοριογραφίας της ελληνικής εκπαίδευσης, σύγχρονα ιστοριογραφικά ρεύματα στο διεθνή χώρο, ιστορίας εκπαίδευσης στο παράδειγμα κεντρικών δυτικών χωρών και μιας χώρας του τρίτου κόσμου, ιστορίας εκπαίδευσης μακρών περιόδων (Τουρκοκρατία, Ενετοκρατία, Βυζάντιο), ιστορίας εκπαίδευσης της Κύπρου, ιστορίας εκπαίδευσης εκτός συνόρων και τοπικής ιστορίας.
Στον δεύτερο τόμο έχουν ενταχθεί κείμενα που αφορούν στην ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης. Τα κείμενα του τόμου αναφέρονται σε ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής-εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, οργάνωσης-διοίκησης εκπαίδευσης, τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης-επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, σχολικής γνώσης, διδακτικής της ιστορίας, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και γυναικείας εκπαίδευσης και μεταρρυθμιστικού λόγου των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.