8.40 Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και ένας υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος βρέθηκε  στο λιμάνι μαζί με άλλους εργαζόμενους , προκειμένου να συνεχίσουν το έργο της αποξήλωσης των κιγκλιδωμάτων, στο μήκος των 3,5 χλμ που αντιστοιχεί στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, που ζητά ο Δήμος να του παραχωρηθεί.Στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Πατρέων και Δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, ενώ ο Αντιδήμαρχος και ο εργαζόμενος κρατούνται από λιμενικούς.

Το θέμα της παραχώρησης της λιμενικής ζώνης του παλιού λιμανιού στο Δήμο Πατρέων επανέρχεται στο προσκήνιο με εκρηκτικό τρόπο μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ξηλωθεί  ο φράκτης, μιας και η σχετική σύμβαση της προσωρινής παραχώρησης δεν εχει υπογραφεί από τον ΟΛΠΑ.

Χθες μάλιστα ο Δήμαρχος Πατρέων έστειλε μια καυστική επιστολή στον κ. Βενιζέλο, για το επίμαχο ζητημα που αποτελεί καθολικό σχεδόν αίτημα της πόλης.

10.15 Εξακολουθούν να κρατούνται στην Ασφάλεια του Λιμεναρχείου ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και εργαζόμενος του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι προσήχθησαν το πρωί, όταν εργαζόμενοι του Δήμου πήγαν ξανά στο λιμάνι, προκειμένου να συνεχίζουν την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων στα 3,5 χλμ της λιμενικής ζώνης, που αντιστοιχούν στο τμήμα του θαλασσίου μετώπου, που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθεί για χρήση, στο Δήμο.

Μέσα στο χώρο κράτησης βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, προκειμένου να ενημερωθεί.

Στο λιμάνι αυτή την ώρα βρίσκονται αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Δημήτρης Αϊβαλής, ο Χρήστος Πατούχας, ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Νίκος Τζανάκος, ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Π. Σκέντζος, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, (Γ. Ρώρος, Νίκος Στριφτούλιας, Ηλίας Παυλίδης) κ.α.

thebest.gr