Στην Χαλανδρίτσα, έδρα του νεοσύστατου Δήμου Ερύμανθου, βρέθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,τιμώντας την μνήμη του Προστάτη Αγίου της περιοχής Αγίου Αθανασίου, όπου κι εκκλησιάστηκε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρώνκ.κ Χρσοστόμου.
Ο Πολιτευτής αντάλλαξε ευχές με πιστούς, ενώ ενημερώθηκε και για θέματα του τόπου από τον παριστάμενο Δήμαρχο Θ. Καρπή κι εν συνεχεία συμμετείχε στη υπαίθρια γιορτή του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου με γλυκίσματα, όπου και συνεχάρη τους υπεύθυνους για την πρωτοβουλία τους και την εν γένει δραστηριότητά τους.
Τόσο σε συζητήσεις όσο και σε δήλωσή του για την εκεί επίσκεψή του, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επανέφερε με έμφαση το κτιριακό θέμα του εορτάζοντος Παλαιού Ιερού Ναού.Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Ένας λαός  που ξεχνά και δεν φροντίζει την ιστορία του κινδυνεύει ν αλλοτριωθεί. Η Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Βυζαντινό Διατηρητέο Μουσείο, κτίσεως του 1100! Το κτίριο χρειάζεται άμεσα εργασίες, κάτι που έγινε πιο επιτακτικό μετά τον σεισμό του 2008. Υπάρχουσα προμελέτη ανεβάζει το κόστος του έργου σε 120.000 και δυστυχώς έγγραφα στο ΥΠ.ΠΟ από το 2009 έως και σήμερα έχουν αγνοηθεί. Είναι ανάγκη η πολιτεία κι όλοι μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση του εκκλησιαστικού αυτού μνημείου, τ’ οποίο θα πρέπει να γίνει πόλος έλξης  επισκεπτών, πολύ δεν περισσότερο αφού βρίσκεται πλησίον της Επαρχιακής Οδού Πατρών -Καλαβρύτων αλλά και στην -προσεχώς- αναπτυσσόμενη περιοχή του Αυτοκινητοδρομίου”.