Την καθημερινή αγωνία χιλιάδων χαμηλόβαθμων και μεσαίων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μισθολογική τους κατάσταση και το τι μέλλει γενέσθαι με αυτή μέσα στους επόμενους μήνες, μετέφερε και πάλι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά και τη ‘βροχή” δημοσιευμάτων στον Αθηναϊκό Τύπο αλλά και σε σχετικά blogs, για προτεινόμενες μειώσεις σε αποδοχές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που “υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσουν βαθμοφόρους στην εξαθλίωση και να διαταράξουν τις ισορροπίες δεκαετιών εντός του στρατεύματος.
Ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην τύχη των Μετοχικών Ταμείων, με τις οικονομικές αρρυθμίες  του Στρατού ευδιάκριτες τον τελευταίο χρόνο και της Αεροπορίας αδύναμο να ανταποκριθεί  στις υποχρεώσεις του μετά το 2017 – με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά και ασφαλιστικά – μεταφέρει σε γραπτή του δήλωση – το κλίμα των επαφών του γύρω από τα καθημερινά θέματα που συζητούν οι ένστολοι αλλά για λόγους σκοπιμότητας  διαρρέουν επιτελείς  του Πενταγώνου, εξυπηρετώντας ιδιοτελή συμφέροντα εν μέσω οικονομικής κρίσης και περιόδου λήψης κρίσιμων αποφάσεων. Αναφέρει συγκεκριμένα:
“Κάποιοι καλοπληρωμένοι και ευεργετημένοι οικονομικά επιτελείς, εν ώρα κρίσεως, βρήκαν το χρόνο να προστατεύσουν εαυτούς και να προφυλάξουν ίδια οικονομικά οφέλη σε βάρος των χιλιάδων υφισταμένων τους. Επί μέρες τώρα διοχετεύουν στον Τύπο και στο Διαδίκτυο σημαντικές μειώσεις απολαβών των χαμηλόβαθμων στελεχών των Ε.Δ αδιαφορώντας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η Ν.Δ, σήμερα ως συμμετέχουσα στην μεταβατική Κυβέρνηση με δικό της Υπουργό στο Υ.ΕΘ.Α κι αύριο ως αυτοδύναμη με ισχυρή τη λαϊκή εντολή, δεν πρόκειται να ευτελίσει τα στελέχη  των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μετατρέποντας τους στρατιωτικούς σε επαίτες. Ο ρόλος αυτών είναι υψηλά εθνικός, το έργο τους κρίσιμο και η αποδοτικότητά τους  εκπορευόμενη και από το ηθικό τους που ουδείς έχει το δικαίωμα να κλονίσει περαιτέρω.
Όπου απαιτούνται διορθωτικές και εξορθολογιστικές παρεμβάσεις  αυτές θα γίνουν με πιο δίκαιη κατανομή βαρών και αποδοχών.Σε ότι αφορά τα Μετοχικά Ταμεία θα ληφθούν μέτρα πρόληψης  ώστε να συνεχίσουν με χρονικό ορίζοντα ικανό να  αποδίδει αυτά για τα οποία υπάρχουν, χωρίς μικροπολιτικές κοντόφθαλμες  και ζημιογόνες”.