Η διοίκηση του ΟΤΕ αποδίδει ιδιαίτερη σημασίας στην επιτυχία της ΟΤΕ TV καθώς θεωρείται ότι ο τομέας της οικιακής ψυχαγωγίας είναι ένα κομμάτι που θα συνεχίσει να παρουσιάζει ενδιαφέρον σε μια εποχή που η ελληνική οικογένεια, λόγω οικονομικών συνθηκών, αναγκάζεται να περιορίσει τις επιλογές της μένοντας περισσότερο στο σπίτι.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εταιρεία υποστηρίζει με συνεχή διαφημιστική καμπάνια το τηλεοπτικό της εγχείρημα καθώς θεωρεί ότι σε μια εποχή που τα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών δέχονται ισχυρές πιέσεις η δημιουργία νέων πηγών εσόδων είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύσεις.

Βέβαια μιας και ο λόγος για τηλεόραση εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι για την προσέλκυση συνδρομητών το σημαντικότερο ρόλο παίζει το περιεχόμενο, τομέα στον οποίο ο ΟΤΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση για την ενίσχυσή του.

Στις 3 Φεβρουαρίου η απόφαση για τα ελεύθερα κανάλια

Προς την κατεύθυνση αυτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα η απόφαση της Ολομέλειας Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα των ελεύθερων καναλιών με τα οποία η Multichoice Hellas, εταιρεία του ομίλου Forthnet, έχει υπογράψει αποκλειστικές συμφωνίες μετάδοσης έως το τέλος της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Ο ΟΤΕ διεκδικεί το δικαίωμα να μεταδίδονται από την δορυφορική τηλεόραση όλα τα ελεύθερα μεταδιδόμενα κανάλια καθώς, ήδη, ένας σημαντικός αριθμός εξ’ αυτών μεταδίδεται από το κομμάτι του IPTV ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα «ανέβουν» κάποια ακόμη αφού κλείνουν οι σχετικές συμφωνίες.

Η προσπάθεια του ΟΤΕ να εντάξει τα ελεύθερα κανάλια στην συνδρομητική πλατφόρμα χρονολογείται ήδη από το 2010 οπότε και κατατέθηκε η σχετική προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία πάντως να σημειώσουμε ότι δεν είναι δεσμευτική για την Ολομέλεια, δικαιώνει κατ’ αρχήν την θέση του ΟΤΕ αφού, όπως επισημαίνεται, οι εν λόγω συμφωνίες εγείρουν εμπόδια εισόδου σε πραγματικούς ή δυνητικούς ανταγωνιστές δυσχεραίνοντας την δραστηριοποίηση τους και την ανάπτυξη άλλων ψηφιακών και δορυφορικών πλατφορμών.

Πάντως από την πλευρά της Nova – Forthnet επισημαίνεται με έμφαση ότι η απόφαση της Επιτροπής, όποια και αν είναι, δεν αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης αφού την διαφορά την κάνει το premium περιεχόμενο ενώ, τονίζεται, τα ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια δεν αποτελούν κίνητρο για κάποιον καταναλωτή προκειμένου να προσφύγει στις υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, όπως επισημαίνεται από την άλλη πλευρά, σε πολλές περιοχές της χώρας που το σήμα δεν έχει γίνει ακόμη ψηφιακό η ποιότητα μετάδοσης είναι κακή με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κοινό που ενδιαφέρεται να παρακολουθεί τα ελεύθερα κανάλια.

elecomnews.gr