Σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), συμμετέχει στο πρόγραμμα «Υπηρεσίες Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων». Το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στις εμπορικές επιχειρήσεις και καλύπτει ένα ευρύ σύνολο τομέων που σχετίζονται με τη στρατηγική ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Η θεματολογία περιλαμβάνει, τους εξής άξονες:
• Χρηματοοικονομικά θέματα (αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας, διαχείριση οφειλών, εξορθολογισμός κόστους λειτουργίας κλπ)
• Φορολογικά Θέματα (κατανόηση αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς, διαμόρφωση ετήσιου πλάνου φορολογικών υποχρεώσεων κλπ)
• Ασφαλιστικά, εργοδοτικά θέματα
• Αναδιοργάνωση, τεχνολογική αναβάθμιση, διαφοροποίηση προϊόντων
• Θέματα εξωστρέφειας / εξαγωγών
• Υποστήριξη στην ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των επιχειρήσεων (διαχείριση διαδικασίας μετάβασης σε νέο καθεστώς λειτουργίας, αλλαγή κλίμακας / μεγέθους επιχείρησης).
Το σύστημα υλοποίησης του έργου περιλαμβάνει πέντε βασικούς εμπειρογνώμονες και έναν σημαντικό αριθμό από συμβούλους – μέντορες. Αφού κατατεθεί και εγκριθεί η σχετική αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι επισκέπτονται τους ενδιαφερόμενους εμπόρους στο χώρο εργασίας τους, έπειτα από συνεννόηση, και παρέχουν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες τους δωρεάν, σε όλες τις διαδικασίες υποστήριξης των επιχειρήσεων. Από την αναγνώριση των αναγκών τους έως τον καθορισμό πλάνου δράσης τους.
Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ελάφρυνση των επιπτώσεων της μεγάλης ύφεσης που διανύουμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων και η διασφάλιση της βιωσιμότητά τους.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να παραλάβουν τη σχετική αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα από τη γραμματεία της Ομοσπονδίας (Κανακάρη 46-52), καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή (09.00 – 14.00).

ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ