Η νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής θα συσταθεί την ερχόμενη εβδομάδα με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης. Η απόφαση ελήφθη, μετά τη διαπίστωση ότι στον επικαιροποιημένο πίνακα είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων, κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και πυρομανείς.

Το γεγονός προκάλεσε τις καταγγελίες ατόμων που βαρύνονται με ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% και βάσει νόμου εισπράττουν το προβλεπόμενο επίδομα.

Ειδικότερα, στον κανονισμό, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2011 στο ΦΕΚ, συμπεριλαμβάνεται πίνακας με κατηγορίες ατόμων υπό τον γενικό τίτλο «σεξουαλικές διαστροφές», στις οποίες δίνονται ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%.

Τα ποσοστά αυτά δεν αρκούν για να λάβει κάποιος ποσοστό επιδόματος αναπηρίας, ωστόσο μπορούν να εξασφαλίσουν προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ή σε εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς…