Τις πεντακόσιες πενήντα έχουν φτάσει οι οικογένειες που απευθύνθηκαν στο «Κελάρι της Αγάπης» για το 2011 και μέρα με τη μέρα ο αριθμός αυξάνεται, γεγονός που ώθησε τη Μητρόπολη και το Δήμο Αιγιαλείας να δράσουν κοινά ώστε να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.
Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος με το Δήμαρχο Αιγιαλείας Στ. Θεοδωρακόπουλο για την κοινή δράση που έχει αναπτύξει Μητρόπολη και Δήμος, με σκοπό τη βοήθεια των άπορων οικογενειών του Δήμου.
Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Αμβρόσιος τόνισε πως είναι μεγάλη η χαρά της εκκλησίας να έχει στο πλευρό της το Δήμο και να ορίσουν το κοινό μέτωπο αλλά και το κοινό πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και κυρίως του φαινομένου του νεοπτωχισμού που παρατηρείται όλο και πιο έντονα στις μέρες μας αν και η φτώχεια δεν έχει χτυπήσει την πόρτα στην Αιγιάλεια όσο σε άλλες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Στ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε πως  είναι χαρά της Δημοτικής Αρχής να συμπλέει σε εποχές δύσκολες με την εκκλησία και πως αυτή η σύμπραξη θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη απήχηση. Μάλιστα ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην καθημερινή επικοινωνία του με τους πολίτες που βιώνουν τις δυσκολίες της πραγματικότητας δήλωσε πως θα πρέπει να καταβληθεί το μέγιστο της προσπάθειας και να λειτουργήσει η βοήθεια Μητρόπολης και Δήμου σαν κυματοθραύστης πόνου για τους πολίτες που δοκιμάζονται.
Αντιλαμβανόμενη μάλιστα η Δημοτική Αρχή τη σημασία αλλά και τη σοβαρότητα που απαιτεί η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα φέτος για πρώτη φορά πρότεινε μεγαλύτερο ποσό για την κοινωνική υπηρεσία ώστε να μπορεί να επιτελεί ευκολότερα το έργο της.
Η Μαρία Τσουκαλά, που είναι υπεύθυνη στην Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Αιγιαλείας για την παροχή βοήθειας σε άπορους πολίτες,  δήλωσε πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη συγκυρία και πως μαζί με τους Θανάση Παναγόπουλο, Μαρία Μπιρπανάγου, Φώτη Σπηλιόπουλο και την αντιδήμαρχο Βάσω Ψυχράμη γίνεται εκτός μια αρκετά οργανωμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες των πολιτών.

Της Αθηνάς Σαΐτη