Αντίθετοι στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνουν με γραπτή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης, καλώντας την κυβέρνηση να πει «ένα ευγενικό, αλλά στιβαρό όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας.
Οι «πράσινοι» βουλευτές απορρίπτουν τον ισχυρισμό ότι με τη μείωση των μισθών θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, καθώς, όπως επισημαίνουν, «με τη λογική αυτή οι οικονομίες του Μπαγκλαντές και της Νιγηρίας θα ήταν πρώτες παγκοσμίως, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και εκείνες της Γερμανίας και της Σουηδίας στα πρόθυρα της κατάρρευσης» υποστηρίζουν  με γραπτή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης, καλώντας την κυβέρνηση να πει «ένα ευγενικό, αλλά στιβαρό όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας.
Ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία «οικονομική λογική» στην πρόταση των δανειστών μας. «Χωρίς να ενδίδουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, δεν διαφαίνεται άλλο κίνητρο στην πίεση των εκπροσώπων της Τρόικας, παρά το ιδεολογικό.
Η έννοια του κατώτερου μισθού ισχυρίζονται πως πρέπει να καταργηθεί διότι η ‘αγορά εργασίας’ πρέπει να απορρυθμιστεί. Δεν υπάρχει οικονομικό σκεπτικό- δόγμα»,
Παράλληλα τονίζουν την ανάγκη «να υπάρξει μια συνολική και τεκμηριωμένη αντίσταση, σε αυτή την ακατανόητη απαίτηση, από εργοδότες, εργαζόμενους, κυβέρνηση και κόμματα». «Σε όλα υπάρχουν όρια. Το επιχείρημα ότι είμαστε σε δύσκολη θέση και δεν μπορούμε να αντιταχθούμε στους αρωγούς μας δεν στέκει. Το να εισπράξουμε τη βοήθεια της Τρόικας, πρέπει να διαλυθεί η ελληνική κοινωνία, η απάντηση είναι: “τη βοήθεια τη χρειαζόμαστε ακριβώς για να αποφύγουμε αυτή τη διάλυση», καταλήγουν οι βουλευτές.