Με τη φράση “ο αγώνας για το κόμμα και την διάσωση της χώρας δεν δίνεται από τα γραφεία και μακρυά από τους απλούς πολίτες που βρίσκονται σε τραγικά αδιέξοδα, αναζητώντας λύσεις και αλλαγή της σημερινής κατάστασης” ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ στην Αχαία Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, περιοδεύει καθημερινά ανά το νομό, πεπεισμένος παρά ποτέ, ότι “ο κόσμος έχει ανάγκη από καθαρές πολιτικές και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να ελπίζει σε προοπτικές καλύτερες κι όχι αναμάσημα της ίδιας μασημένης τροφής των τελευταίων δεκαετιών” όπως χαρακτηριστικά  ανέφερε.
Ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις τελευταίες ημέρες περιόδευσε και ζήτησε ευθέως την στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, στις περιοχές: Πέτα, Κρίνο, Ριόλο, Ματαράγκα, Κεφαλέϊκα, Ελαιώνα, Νικολέϊκα, Σελιανίτικα, Νέο Ερινεό, Ελίκη, Ριζόμυλο, Άβυθο, Πλάτανο Ακράτας, Καλαμάκι Δυμαίων, Νιφορέϊκα, Πετρωτό, Καλλιθέα, Θέα, Οβρυά, Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Σταυροδρόμι καθώς και στις αγορές των Πατρών και του Αιγίου.Μεταξύ άλλων στις συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με εκατοντάδες πολίτες, τόνισε:
“Λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές, είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό πως η αντίδραση και  αγανάκτηση των πολιτών από μόνες τους δεν οδηγούν πουθενά, το ίδιο και η διακυβέρνηση της χώρας για πολύ περισσότερο από ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι το Πάσχα. Τα κόμματα πρέπει να πουν ευθέως τις πολιτικές τους και η Ν.Δ έχει πολλές, νέες και γόνιμες,  αλλά κι ο πολίτης πρέπει ν΄ακούσει και να εμπιστευθεί ότι θεωρεί πως τον αντιπροσωπεύει. Η Ν.Δ κι ο Σαμαράς ξέρουν τι πρέπει να κάνουν από την επομένη των εκλογών και περιθώρια λαθών και αναποτελεσματικών αποφάσεων δεν υπάρχουν πλέον πολλά. Επίσης ο πολίτης θα πρέπει να καταλάβει πως φθαρμένα πρόσωπα που κουβαλούν πράξεις δεκαετιών με ευθύνες και συνευθύνες δεν μπορούν να εμφανίζονται ως “μεταλλαγμένα” και αναγκαία για τον  τόπο. Τώρα υπάρχει η αναγκαιότητα με τη ΝΔ  και τον Σαμαρά ν’ αλλάξουν όλα εκ βάθρων, πολιτικές, νοοτροπίες και πρόσωπα. Όχι πάλι τα ίδια λάθη, όχι πάλι οι ίδιες φιγούρες οι ξεπερασμένες  στο προσκήνιο.Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εμπνέει την κοινωνία. Επομένως, ορισμένοι που δεν έχουν να πουν κάτι το καινούργιο, ή που θυμίζουν κάτι “κουρασμένα παλληκάρια” χωρίς μέλλον παρά μονάχα ταυτίζονται με το εφήμερο, θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα  να ξεκουραστούν. Η Ν.Δ  δεν είναι αλάνθαστο κόμμα  και δεν αποτελείται  στην Αχαία από δυο-τρεις οικογένειες ή “στρατούς”, αλλά από όλους, εμάς , εσάς και κάποιους που πρέπει να επανακάμψουν στην παράταξη αλλά παραμένουν καθηλωμένοι στα λάθη του παρελθόντος ή σε ηγετικές ουτοπίες”.