ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ;  ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ   Κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν την Αιγιάλεια. Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα αλλεπάλληλα “χαστούκια” που τρώνε οι υπηρεσίες της περιοχής και κατ’επέκτασιν οι κάτοικοι του Δήμου, καθώς μετά την υποβάθμιση της ΔΟΥ Αιγίου με την κατάργηση δύο τμημάτων και τη μεταφορά τους στην Α΄ΔΟΥ Πάτρας, επανήλθε η “βόμβα” της κατάργησης του Πρωτοδικείου Αιγίου και της μεταφοράς των υπηρεσιών του πιθανότατα στην Πάτρα (κάτι ειπώθηκε και για…Τρίπολη!). Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το Αίγιο θα μείνει μόνο με τις υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου!

 

Η -κατ’ευφημισμόν- προοπτική αυτή επανήλθε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, όπου ο δήμαρχος κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος πρότεινε δυναμικές αντιδράσεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και από φορείς της πόλης για να αποτραπεί ο κίνδυνος. Βεβαίως, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου έχει κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο της υποβάθμισης των δικαστικών υπηρεσιών στο Αίγιο, έχοντας πάρει την απάντηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο είναι πια πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο της διάψευσης παλαιότερων βεβαιώσεων εκ μέρους των κυβερνητικών φορέων…

 

Πάντως, το ενδεχόμενο της μεταφοράς του Πρωτοδικείου από το Αίγιο ενισχύεται από την τελευταία εξέλιξη, που μεταφέρει πολλές από τις αρμοδιότητες των Πρωτοδικείων στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία, που ακολούθως ενισχύονται βάσει του πολυνομοσχεδίου.

Το filodimos.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στην περίπτωση μεταφοράς του Πρωτοδικείου Αιγίου στην Πάτρα. Ο ίδιος μετέφερε προφορική δέσμευση υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μάλιστα αναμένεται ανακοίνωση του Συλλόγου που θα διαψεύδει την πληροφορία.

Της: Πέπη Σπηλιωτοπούλου/filodimos.gr