Η ταλαιπωρία για τους πολίτες συνεχίζεται αφού οι γιατροί του ΙΚΑ αποφάσισαν και για την ερχόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.  Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΙΚΑ, το ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος θα πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ώρες απεργίες από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου.
Οι γιατροί του ΙΚΑ με ανακοίνωσή τους ζητούν την αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, «μέχρι να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις μέσα από σοβαρότητα σχεδιασμού και κανόνων λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μετά από προηγούμενη κοινωνική διαβούλευση και τροποποίηση του ενιαίου κανονισμού παροχών, που ευτελίζει τον γιατρό και επιβαρύνει σημαντικά κάθε ασφαλισμένο».

Στο μεταξύ, ένα αίτημα ετών των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών ικανοποίησε το Υπουργείο, το οποίο αφήνει ελεύθερη τη συνταγογράφηση φαρμάκων από όλους τους γιατρούς συμβασιούχους ή μη με τον ΕΟΠΥΥ.
Την ικανοποίησή της εκφράζει και η Ένωση Εξωνοσοκομειακών Γιατρών Ιωαννίνων, η οποία σε ανακοίνωσή της, που έστειλε χθες ο γνωστός Γιαννιώτης ΩΡΛ Βαγγέλης Γκόλας.  Πλέον ο ασφαλισμένος μπορεί να παίρνει τα φάρμακά του από τον ασφαλιστικό του φορέα χωρίς να είναι απαραίτητη η συνταγή να προέρχεται από συμβεβλημένο με το ταμείο του γιατρό. «Ευχή μας είναι το υπουργείο να επανασχεδιάσει τον ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με τον ΠΙΣ για να προκύψει ένα σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης αντάξιο του Έλληνα ασφαλισμένου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.