Με αφορμή τα νέα στοιχεία του “Αχαϊκού Βαρόμετρου” της Εταιρείας Δημοσκοπήσεων DATA R.C που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στην Πάτρα, με σχόλια και αναλύσεις του Ηλία Νικολακόπουλου, βάσει των οποίων η Ν.Δ προηγείται μεν για πρώτη φορά στην Αχαία αλλά με ποσοστό – επί των εγκύρων – 18,7 % έναντι μόλις 16,7% του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ στο νομό Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε τη ακόλουθη δήλωση:“Την χρονική περίοδο που η Ν.Δ πανελλαδικά και πάντα δημοσκοπικά ξεπερνά το 30% με διαφορές από το ΠΑ.ΣΟ.Κ ακόμα και 22 μονάδων, στην Αχαία ίσα που καταφέρνει να ξεπεράσει στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος το κακό και αποτυχημένο πρώην κυβερνητικό κόμμα! Όσο κι αν τα πολιτικά χαρακτηριστικά της Αχαΐας είναι παραδοσιακά υπέρ του σοσιαλιστικού κόμματος, είναι εμφανής η αδυναμία της Ν.Δ να πείσει και να πάρει ξεκάθαρο “κεφάλι”, ανατρέποντας ουσιαστικά τα δεδομένα της τοπικής πολιτικής σκηνής.
¨Όταν οι πολιτικές της Ν.Δ πανελλαδικά γίνονται όλο και περισσότερο αποδεκτές και “μονόδρομος” για τη χώρα, εδώ στην Αχαία δεν γίνεται τα πράγματα να είναι άκρως διαφορετικά, παρότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ καταρρέει! Είναι πλέον πασιφανές ότι η Ν.Δ στην Αχαία, με οργάνωση που ως γνωστόν πάσχει αφού “νοσεί” επί χρόνια, με πρόσωπα που επαναλαμβάνονται στο χρόνο, έχουν κουράσει, έχουν πληγώσει, έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες πολιτικής παραγωγής και προσφοράς, δεν είναι δυνατόν να εμπνεύσει, να πείσει και να καταστήσει του πολίτες του νομού ελπίζοντες για κάτι το μελλοντικά καλύτερο. Ιδιαιτέρως δε οι μικρές ηλικίες ψηφοφόρων (κάτω των 55 ετών) φαίνεται να μην μπορούν να παρακολουθήσουν αυτούς που εκφράζουν το κόμμα αφού στα πρόσωπά τους βλέπουν ευθύνες για τις χαμένες ευκαιρίες των γενιών τους, το ίδιο και πιο νέοι ψηφοφόροι που αναζητούν το άφθαρτο και νέο στην πολιτική, ενοχοποιώντας συλλήβδην όλους όσοι οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή μιζέρια και τους ίδιους αντιμέτωπους με…μηδενικές ευκαιρίες!
Δε υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ΝΔ στην Αχαία θέλει “φρεσκάρισμα” παντού. Στην εκπροσώπησή της στη Βουλή, στους δήμους, στο συνδικαλισμό κ.ά όπως και σύγχρονα ανοίγματα στην κοινωνία και τις σημερινές της εκφάνσεις, για την οικονομία, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό, την απασχόληση, τον πολιτισμό και βέβαια τις σύγχρονες τάσεις… επικοινωνίας”.