«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί πλέον ταμπού» μεταδίδει η γερμανική έκδοση του πρακτορείου Reuters, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Παντελή Καψή   «αν η συμφωνία για την ενίσχυση της διάσωσης δεν υπογραφεί είμαστε αποκομμένοι από τις αγορές και έξω από το ευρώ».

Το πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα ελπίζει στην επιχορήγηση των 130 δισ. ευρώ για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Παράλληλα, η διεθνής έκδοση του Reuters, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καψή, αναφέρει ότι επρόκειτο για μία ασυνήθιστα δημόσια προειδοποίηση, που είχε ως στόχο την στήριξη των σκληρών μέτρων στο εσωτερικό της χώρας.

Το πρακτορείο σχολιάζει ότι τόσο η Αθήνα όσο και οι ευρωπαίοι εταίροι της συνεχώς αποκλείουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, που θα μπορούσε να βυθίσει την ευρωζώνη σε πιο βαθιά κρίση. Αλλά κορυφαίοι έλληνες αξιωματούχοι που θέλουν να προωθήσουν αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, έχουν προειδοποιήσει ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι «κόλαση» και η χώρα πρέπει να την αποφύγει, μένοντας προσηλωμένη στο αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα.