Το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Απροσάρμοστων Παιδιών “Μέριμνα” στην Πάτρα, επισκέφθηκε ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,με σκοπό να ενημερωθεί ενδελεχώς για τα σοβαρά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος, σε μία ιδιαίτερη χρονική στιγμή που επιχειρείται νομοθετική αντιμετώπιση των εκκρεμών ζητημάτων, “με ρυθμούς ωστόσο αργούς, που δεν προσδίδουν την παραμικρή σιγουριά των διοικούντων για οριστικές λύσεις στην πολυετή αβεβαιότητα του τοπικού φορέα”, όπως υποστηρίζει ο Αχαιός πολιτικός.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, συναντήθηκε για πάνω από μία ώρα με το Διοικητικό Συμβούλιο της “Μέριμνας” και ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις σ’ επίπεδο Υπουργείου Υγείας, μελετώντας μαζί με τα στελέχη του Κέντρου το περιεχόμενο Προεδρικού Διατάγματος που υπέγραψε ήδη ο Υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης βάσει του οποίου το Θεραπευτικό Κέντρο μετονομάζεται σε… ” ατόμων με νοητική υστέρηση” – ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ανήκων στον Υπουργό Υγείας – με σκοπό την επιστημονική και πρακτική αντιμετώπιση των κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων των ατόμων, την διαρκή στήριξή τους στις δραστηριότητές τους σ’ όλη τους τη ζωή, τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό με προκατάρτιση και κατάρτιση ,την οργάνωση βοηθητικών δραστηριοτήτων με εκμετάλλευση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κι άλλες δράσεις.
Ο υπ.βουλευτής, αφού σημείωσε  πως “σκοπός όλων είναι να σταματήσει η ομηρία του Κέντρου και η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του αλλά και ο εμπλουτισμός αυτού από τη διοίκηση, τους απασχολούμενους και κάθε άλλο τοπικό φορέα”, υποσχέθηκε να πράξει τα δέοντα όπως και κατά το παρελθόν έχει κάνει. Σε δήλωσή του περιγράφει επιγραμματικά τους πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί το Παιδαγωγικό Κέντρο υπό τη νέα του μορφή, αναφέροντας:
“Η “Μέριμνα” θα πρέπει να λειτουργήσει μεταξύ άλλων ως Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας. Αυτό θα της δώσει ζωή και ουσιαστικό μέλλον. Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης ας κάνει και κάτι καλό στη θητεία του πριν το εγχείρημα του συναδέλφου του “αραχνιάσει” σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου του, όπως πολλά άλλα προκατόχων του για το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο. Τα απροσάρμοστα παιδιά, οι δικοί τους, ολόκληρη η τοπική κοινωνία απαιτούν άμεσες λύσεις και δημιουργική συνέχεια στο χρήσιμο έργο του προς όφελος ατόμων άνω των 5 ετών με διαταραχή των νοητικών τους λειτουργιών ή πάσχοντα από διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Σε αυτόν τον κόσμο που έχουμε φτιάξει και στον οποίο ζούμε όλοι μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταθούμε δίπλα σ’ αυτούς τους συνανθρώπους μας και να βοηθήσουμε στο να ενταχθούν στην κοινωνία.Τους το χρωστάμε.Ας επισπευθεί λοιπόν η νομοθετική αυτή…διάσωση της Μέριμνας”!