Συνάντηση με δημοσιογράφους είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που επιβάλουν οι ευρωπαίοι δεν είναι μόνον ο κατώτατος μισθός αλλά και ο 13ος και 14ος, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να μην αποκλείει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, στο μέτρο της περικοπής δαπανών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το 2012 θα είναι δύσκολη χρονιά και η ανάπτυξη θα είναι μηδενική, ενώ σε ό,τι αφορά στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης, αυτοί είναι η κύρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, η διαμόρφωση συνθηκών δημοσιονομικής εξυγίανσης, η ολοκλήρωση του PSI και η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ακόμα,
το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι το θέμα των εκλογών έχει κλείσει, με την έννοια ότι η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει το έργο της και μετά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, χωρίς να γίνουν δηλώσεις, ενώ το Σάββατο ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.