Μετά από μεθοδική έρευνα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε 22χρονης δασκάλας δημοτικού σχολείου, σε χωριό του Νομού Χανίων Κρήτης, για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκων,Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από σχετική καταγγελία, διερεύνησε την  υπόθεση για αποπλάνησης ανήλικων παιδιών από δασκάλα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με την έρευνας, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (« facebook »), προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους.
Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, των παιδιών και στη συνέχεια κατάφερνε να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.
Στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην Κρήτη για την περαιτέρω επιτόπια διερεύνηση της υπόθεσης και την εξέταση εμπλεκομένων προσώπων.
Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (« facebook »), διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο ανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.
Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα. Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες, αφού προηγουμένως τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες  στην οικία της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: