Με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο λιμάνι της Πάτρας και από τo Αγρίνιο όπου βρίσκεται για σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων και αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τις σημερινές εξελίξεις ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων αποτελεί ομόφωνο αίτημα της πόλης και ρητή δέσμευση τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης. Η υλοποίηση της δέσμευσης αυτής, που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, οφείλει να προχωρήσει αμέσως.

Καταδικάζω κατηγορηματικά τα σημερινά γεγονότα και τις συλλήψεις αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων. Οι αιρετοί κατά την άσκηση της πολιτικής τους, δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά και μόνο ως δράστες ποινικών αδικημάτων.

Η απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων είναι ένα πολιτικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλες τις πλευρές και η αντιμετώπιση οφείλει να είναι μια και μοναδική: Η άμεση και πλήρης απόδοση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απαράδεκτο και αντίκειται σε κάθε έννοια πολιτικής τάξης αιρετοί και εργαζόμενοι να συλλαμβάνονται μόνο και μόνο επειδή υλοποιούν αποφάσεις θεσμικών συλλογικών οργάνων.

Τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας, με τις συλλήψεις του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, του Αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού και εργαζομένου στον Δήμο Πατρέων αποτελούν προσβολή για τα δημοκρατικά μας ήθη και ταυτόχρονα ευθεία βολή στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες και στην επικυρωμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο βούληση του Πατραϊκού λαού.

Θέλω να εκφράσω σε όλους τους τόνους την διαμαρτυρία μου και να ζητήσω να σταματήσει εδώ η κωμωδία των διώξεων σε βάρος αιρετών. Θέλω, παράλληλα, να εκφράσω την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μου στους συλληφθέντες και να υπενθυμίσω ότι οι ενέργειες τους υπαγορεύθηκαν από την πολιτική ισχύ που τους δίνει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».