Στον πάγο… φαίνεται πως μπαίνει το έργο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αιγιαλείας καθώς κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η αρρυθμία που φάνηκε στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί (από τα προ ημερησίας διατάξεως) το θέμα του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ. Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ αντιδήμαρχος κ. Βάσω Ψυχράμη κατέθεσε ένα αισιόδοξο προϋπολογισμό για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας, ο οποίος στηριζόταν όπως τόνισε, στον ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Συγκεκριμένα το 11μελές συμβούλιο της ΔΗΚΕΠΑ είχε αποφασίσει το διετές πρόγραμμα δράσης και τον προϋπολογισμό υπολογίζοντας τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδα.
Η αρρυθμία της Δημοτικής Αρχής και η έλλειψη ενημέρωσης για το θέμα του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ έφερε αμέσως ένταση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, δεν είχαν πάρει όπως είπαν, τις εισηγήσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν ενημερωθεί σε συνδυασμό με το γεγονός πως του συμβουλίου δεν είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας για να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της εισήγησης της προέδρου της Κοινωφελούς. Τα παραπάνω όξυναν τα πνεύματα στο συμβούλιο με αποτέλεσμα αρκετοί και από τους Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής να εξετάζουν προσεκτικά τα ποσά και σε κάποιες περιπτώσει να τα χαρακτηρίζουν υπέρογκα με την αντιδήμαρχο να σχολιάζει ότι ίσως κάποιοι αγνοούσαν πως στον προϋπολογισμό τα έξοδα ισοσκελίζονται με τα έσοδα οπότε αν δεν υπάρξουν έσοδα δεν θα μπορούν να υπάρξουν και έξοδα…
Από την πλευρά του ο Στ. Θεοδωρακόπουλος πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα για να μην καταψηφιστεί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση.

Τι σημαίνει μη ψήφιση του προϋπολογισμού;

Για αναστολή στην ουσία του έργου της Κοινωφελούς έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη σχολιάζοντας την απόσυρση του θέματος του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κινηματογράφου Απόλλωνα που πλέον είναι αμφίβολο πότε θα ξεκινήσει τη λειτουργία του καθώς σήμερα θα έπρεπε να θεωρηθούν τα εισιτήρια και να αγοραστούν οι ταμειακές μηχανές, αγορά όμως χωρίς προϋπολογισμό δεν πρόκειται να υπάρξει… Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με την πληρωμή των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι καθώς για να δοθεί εντολή πληρωμής θα πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός.
Το μόνο ίσως καθησυχαστικό στη νέα πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΗΚΕΠΑ είναι πως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ανέφερε πως θα φέρει την ψήφιση του προϋπολογισμού σε έκτακτη συνεδρίαση.

της Αθηνά Σαΐτη