Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο προσοπικο του ιστολογιο εκανε λογο “Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ”

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΑ!

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ
 __________Τώρα πια δεν χρειάζεται να μιλάμε εμείς οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, για να στιγματίσουμε το ηθικό κακό, που έχει κατακλύσει της δύστυχη, αλλά αγαπημένη, Πατρίδα μας! Δεν εννοώ βέβαια τήν Ιερά Σύνοδο ή τον Μακαριώτατο Πρόεδρο τού Σώματος, οι οποίοι τηρούν αιδήμονα σιγήν! Εννοώ κάποιους από εμάς τούς διά τον Χριστόν “σαλούς”, δηλ. τούς “τρελλούς”, Ιεράρχες, οι οποίοι τολμάμε να υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και να ελέγχουμε το ηθικό κακό, το οποίον επλεόνασε ολόγυρά μας! Τώρα πια το ρόλο αυτό παίζουν πολύ καλύτερα και πολύ πιό επιτυχημένα κάποιοι έντιμοι δημοσιογράφοι, οι οποίο με την κοφτερή πέννα τους λέγουν “τα σύκα-σύκα καί τη σκάφη-σκάφη”!
___________Σας παραθέτω λοιπόν ένα πολύ δυνατό άρθρο του δημοσιογράφου κ. Μενέλαου Τασιόπουλου, που δημοσιεύθηκε την 30ήν Δεκεμβρίου 2011 στην έγκριτη εφημερίδα “ΑΞΙΑ” των Αθηνών με τίτλο “περιμένοντας την …άνοιξη” . Δεν υπάρχουν χειρότερα λόγια για να περιγράψουμε την οικτρή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μας. “Ελευθερία, ευημερία, επάρκεια, πρόσωπα ικανά για διακυβέρνηση, θεσμούς, αστική τάξη, εργατική και αγροτική αξιοσύνη, ναυτοσύνη, επιχειρηματικό σχεδιασμό, ανάπτυξη, στρατιωτική εθνικοφροσύνη, διπλωματική στρατηγική, ήθη και έθιμα, γνώση της ιστορίας και των παραδόσεών της, στόχους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος”, τα έχουμε χάσει όλα!!!!!!
___________Αδελφοί μου, κλάψτε μαζί μου για το κατάντημα της Πατρίδας μας. Και αν μπορείτε, αντισταθήτε. Πλησιάστε καί πάλι την Εκκλησία. Ελάτε κοντά μας. Ελάτε να σας συνδέσουμε με τον Σωτήρα Χριστό. Διότι δεν υπάρχει αλλού η σωτηρία! Ελάτε κοντά μας, ελάτε για να ζητήσουμε όλοι μαζί συγγνώμη από τον Φιλάνθρωπο Θεό, επειδή με την άσκεπτη ψήφο μας  ανεβάσαμε στους κυβερνητικούς θώκους πρόσωπα, τα οποία έδιωξαν το Θεό από την καθημερινή ζωή μας. Στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα ο Κύριος, εξερχόμενος στο σωστικό έργο Του, μας εκάλεσε στην μετάνοια! Ο ιερός Ευαγγελιστής Ματθαίος σημειώνει: “από τότε ήρξατο ο Ιησούς κηρύσσειν και λέγειν, ΜΕΤΑΝΟΕΙΤE˙ ήγγικε γαρ η Βασιλεία των Ουρανών” (Ματθ. δ, 17). Άς ακούσωμε την φωνή Του.

Αίγιον, 8η Ιανουαρίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

*********

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ : «ΑΞΙΑ» 30/12/2012

Περιμένοντας την… Aνοιξη
Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Στην παρούσα φάση, λίγο πριν από τη χαραυγή του κρίσιμου 2012 για την πορεία του μεταψυχροπολεμικού κόσμου, η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί τα έχει χάσει όλα. Ελευθερία, ευημερία, επάρκεια, πρόσωπα ικανά για διακυβέρνηση, θεσμούς, αστική τάξη, εργατική και αγροτική αξιοσύνη, ναυτοσύνη, επιχειρηματικό σχεδιασμό, ανάπτυξη, στρατιωτική εθνικοφροσύνη, διπλωματική στρατηγική, ήθη και έθιμα, γνώση της ιστορίας και των παραδόσεών της, στόχους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος.

 

Υστερα από 35 χρόνια περήφανης μεταπολιτευτικής, δημοκρατικής και ερμαφρόδιτης αριστεροφροσύνης, η Ελλάδα μοιάζει με μια πόρνη που τριγυρνά στα βρώμικα σοκάκια Ανατολής και Δύσης, εκδιδόμενη εν μετρία πνευματική συγχύσει και μόνιμη ψυχολογική υστερία, μη ενθυμούμενη ούτε από πού ξεκίνησε, ούτε πού θέλει να πάει. Είναι η χώρα του απόλυτου ευτελισμού της αξιοπρέπειας του εγώ και του εμείς. Ετοιμη και ώριμη επιτέλους να πουλήσει τον Παρθενώνα της στους Φριτς και τους Ζαν Πωλ του ευρωπαϊκού και διεθνοπολιτικού ετεροκαθορισμού, έναντι της επόμενης δόσης της καταστροφής της.

 

**********
Το κράτος εκχωρείται στους Γάλλους,
οι υποδομές και η ανάπτυξη στους Γερμανούς,

 

οι τελευταίες εγγυήσεις του κράτους στους τραπεζίτες

 και τα συσσωρευμένα χρέη στους Έλληνες.  

Τώρα που όλα χάθηκαν, το μόνο που απομένει είναι να ανανήψουμε της φρενίτιδας της αυτοκαταστροφής και να ξεκινήσουμε από την αρχή, ως δύναμις αυτοχθόνων ελευθέρων πολιτών και όχι σκλάβων  του νεοφιλε-λεύθερου ευρωπαϊκού νέο-αποικιακού βαρβαρισμού.