Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενώ αναμενόταν -από το Σεπτέμβριο- ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ενημερώσει σχετικά με τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, τον παρακολουθήσαμε με έκπληξη να προβαίνει παραμονές του νέου έτους σε θολές ανακοινώσεις, παραπέμποντας ουσιαστικά στα στελέχη της τρόικας.

 

Οι πρόσφατες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, ανοίγουν την πόρτα μαζικών απολύσεων και επιτείνουν περαιτέρω την αγωνία και την ανασφάλεια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδιαφανείς μεθοδεύσεις αξιολόγησης, χωρίς προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια.

 

Το δήθεν “σχέδιο” του κ. Ρέππα και των προκατόχων του για τη “Λευκή Βίβλο” απεδείχθη τελικά ένα ακόμη επικοινωνιακό ευφυολόγημα, πιο πρόχειρο και από τον “Καλλικράτη”.

 

Ελπίζουμε, όταν ο κ. Ρέππας και οι συνεργάτες του εκπονήσουν πραγματικό σχέδιο για μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, να εμφανιστούν επιτέλους και να το παρουσιάσουν.

 

Κυρίως, όμως, έχουν υποχρέωση να δώσουν σαφείς εξηγήσεις στους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους για το εργασιακό τους μέλλον, αντί να κρύβονται πίσω από γενικόλογες εκθέσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων και οργανισμών…»._