Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την απόφαση του υπουργού Εργασίας η οποία θεωρεί όσους έχουν σεξουαλικές διαστροφές ως άτομα με αναπηρία- έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Πρωτοφανή στα διεθνή χρονικά η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας η οποία θεωρεί τους παιδόφιλους, τους ηδονοβλεψίες, τους επιδειξιομανείς και γενικότερα όσους έχουν σεξουαλικές διαστροφές ως άτομα με αναπηρία!
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την από 8 Νοεμβρίου του 2011 (ΦΕΚ 2611) απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, στην οποία υπάρχει πίνακας με κατηγορίες ατόμων υπό το γενικό τίτλο: “Διαταραχές της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς του ενηλίκου”.
Σε αυτόν τον πίνακα συμπεριλαμβάνονται “…τυχόν μόνιμες μεταβολές της προσωπικότητας μετά από εμπειρίες ή ψυχική πάθηση, οι διαταραχές έξεων και παρορμήσεων, οι διαταραχές του ψυχοκοινωνικού φύλου, οι διαταραχές σεξουαλικής προτίμησης (σεξουαλικές διαστροφές) και οι ψυχολογικές και συμπεριφορικές διαταραχές της σεξουαλικής ανάπτυξης και του σεξουαλικού προσανατολισμού…”.
Μεταξύ άλλων, προβλέπονται τα ακόλουθα  ποσοστά αναπηρίας: Παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια (20-35%). Πυρομανία (20-35%). Κλεπτομανία (20-35%). Φετιχισμός (20-30%). Επιδειξιομανία (20-30%). Hδονοβλεψία (20-30%). Παιδοφιλία (20-30%). Σαδομαζοχισμός (20-30%).
Τα ποσοστά αυτά, στην περίπτωση που συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, δεν θεμελιώνουν ποσοστό επιδόματος αναπηρίας. Ωστόσο, μπορούν να εξασφαλίσουν διάφορα προνόμια. Μεταξύ αυτών είναι η αγορά μειωμένων εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και η πληρωμή μειωμένων τιμολογίων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου έως και σήμερα, ένας παιδόφιλος μπορούσε -σε συνδυασμό με άλλες παθήσεις- να λάβει ακόμα και επιδόματα από το ΙΚΑ…»._