Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Σημίτη και Προβόπουλου για τις συνέπειες του Μνημονίου- έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η επισήμανση Προβόπουλου ότι “…η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί  αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί πριν αφεθούν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις…” δικαιώνει τη Νέα Δημοκρατία και εκθέτει συλλογικά το ΠΑΣΟΚ.  
Το ίδιο και οι αναφορές Σημίτη για το Μνημόνιο και ιδίως η επισήμανσή του ότι λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση και επέτεινε την ύφεση.
Υπενθυμίζουμε τη στείρα αντίδραση που εκδήλωνε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση σε κάθε μεταρρύθμιση, το “όχι σε όλα” και την άρνηση συνεννόησης ακόμη και στα αυτονόητα.
Υπενθυμίζουμε τις αλλεπάλληλες  εκκλήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με τη φράση “ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα”, που προσέκρουαν στην εμμονή του ΠΑΣΟΚ, ότι “λεφτά υπάρχουν”.
Όπως, επίσης, και την αντίθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις επίμονες προτάσεις μας για μέτρα – ανάσες που θα ανέκοπταν την ύφεση, και κυρίως για δράσεις ανάταξης και ανάπτυξης…»._