Πλούσια “ευρήματα” από τον υποθαλάσσιο καθαρισμό της Αλυκής!!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά την Κυριακή 19 Ιουλίου στην Αλυκή Αιγίου, υποθαλάσσιος καθαρισμός. ‌

Μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με Αιγιώτες δύτες και τον Σύλλογο Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδας ”KRISSAIOS” και συνδιοργανωτές το Δήμο Αιγιαλείας, την Τοπική Κοινότητα Αιγίου, το Λιμενικό Ταμείο και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλυκής ” Ο Άγιος Νικόλαος”.

Δύο ομάδες, από δύο διαφορετικά σημεία της Αλυκής, για περισσότερο από δύο ώρες έβγαλαν από τον πυθμένα παλιά λάστιχα, σίδερα αλλά και δίχτυα. Ευρήματα που όπως φαίνονται στις εικόνες ήταν πολλά και διάφορα με μεγάλο χρόνο αποσύνθεσης, πράγμα επιβλαβές για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Για τη δράση μίλησαν στο aigialeiapress.com o Αντιπρόεδρος του Συλλόγου krissaios κ.Τασος Δροσόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο Τοπικός Σύμβουλος Σωκράτης Μαυρίδης, ο εθελοντής Γιώργος Τζάκης, ο Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλυκής ο Άγιος Νικόλαος Νίκος Παπαδόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Σωτήρης Κοίλιας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, ο Λιμενάρχης Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης!!

Ακολουθεί βίντεο με τη δράση και πλούσιο φωτογραφικό υλικό!!

Της Ιωάννας Δημουλά