Το βράδυ της 28ης Μαΐου, ημέρα Τρίτη, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, έγινε η τελετή για την λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους και την επικείμενη αποφοίτηση των μαθητών της Γ’ τάξης.

Κατά την διάρκεια της γιορτής αυτής, έγινε αναφορά στα πεπραγμένα της χρονιάς που τελειώνει και μια πολύ σπουδαία έως και συγκινητική κατάθεση από μαθητές της Γ τάξης, για το πως βίωσαν τα τρία χρόνια που πέρασαν στο σχολείο.

Τέλος έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου, η οποία πρόσφατα κατεδαφίστηκε μετά την έκδοση της σχετικής άδειας κατεδάφισης και την αντίστοιχη δαπάνη από τον Δήμο Αιγιαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η αίθουσα είχε παραδοθεί, ουσιαστικά από 25ετίας περίπου, στη φθορά του χρόνου, παρά τις κάποιες προσπάθειες που έγιναν για την προστασία της και την ανοικοδόμησή της, οι οποίες τελικά δεν τελεσφόρησαν, παρά τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Διατυπώθηκε η ανάγκη η αίθουσα να ξαναχτιστεί καθότι είναι απαραίτητη όχι για ένα αλλά για τρία όμορφα σχολεία (1ο, 2ο Γυμνάσιο και 4ο Δημοτικό) αλλά και ως αίθουσα Δημοτική, καθότι από τον ‘’Απόλλωνα’’ και πάνω (στα 2/3 του οικιστικού ιστού της πόλης) δεν υπάρχει άλλος σχετικός χώρος.

[the_ad id=”46371″]

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο κ. Κλάγκος.

Αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, κάνοντας μάλιστα μια ιστορική αναδρομή για τον ρόλο που διαδραμάτισε η αίθουσα αυτή, όχι μόνο στα εκπαιδευτικά θέματα της πόλης αλλά και στα θέματα τα πολιτιστικά που τα σχολεία αλλά και οι απόφοιτοι των σχολείων υπηρέτησαν και προώθησαν. Ο κ. Κλάγκος, θύμισε ότι το 2021-22 συμπληρώνοντας 50 χρόνια από την χρονιά που ο Ευάγγελος Σκουβαράς, Διευθυντής τότε του εξατάξιου Γυμνασίου Αρρένων, είχε γράψει, σκηνοθετήσει, σκηνογραφήσει και διδάξει το θεατρικό έργο ‘’Γκιαούρ Σελήμ’’, το οποίο αναφερόταν στην τοπική ιστορία (περιοχή Κουνινάς) κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας και το οποίο παρουσιάστηκε στην αίθουσα αυτή από μαθητές του σχολείου την σχολική χρονιά 1971-72. Ο κ. Κλάγκος, ενημέρωσε ότι βρήκε το κείμενο του έργου αυτού και σε ένα συμβολισμό υψηλής αξίας, υποσχέθηκε να κάνει ότι μπορεί για να ξαναπαιχτεί το 2021-22 στην ίδια αίθουσα, αρκεί βέβαια να ανασυσταθεί.

Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει η νέα Δημοτική Αρχή να κερδίσει προς όφελος των σχολείων αλλά και της κοινωνίας. Άλλωστε σήμερα υπάρχουν τεχνικές, μέθοδοι και υλικά που επιτρέπουν με γρήγορο, οικονομικό και λειτουργικό τρόπο την πραγματοποίηση τέτοιων έργων. Οψόμεθα!

 

[the_ad id=”46704″]