Μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν οι Β’ και Γ΄ τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στις 12 Απριλίου 2022.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες κ. Γαρυφαλλιά Φραντζή, κ. Έφη Μήτσου και η κ. Αλεξάνδρα Τσοκανά. Σε ατμόσφαιρα κατανυκτική οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής (στο ναό, στο λαογραφικό μουσείο, που με τόση αγάπη και φροντίδα έχει στήσει η Γερόντισσα Σοφρωνία).

Οι μαθητές ένιωσαν οικειότητα με το χώρο χάρη στη φιλόξενη διάθεση των μοναχών και της Γερόντισσας. Τα παιδιά έμαθαν την ιστορία του μοναστηριού, τραγούδησαν, ζωγράφισαν, έπαιξαν στους ανακαινισμένους χώρους και το καταχάρηκαν!

1o akratas-2Το πνεύμα της προσφοράς  και της φιλοξενίας ήταν διάχυτο, γιατί όλα τα παιδάκια πήραν για δωράκια -λαμπάδες, κεράσματα.

Οι δασκάλες είχαν το δικό τους εργαστήριο με χειροτεχνίες που προσφέρθηκαν στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στις αδελφές!!

Όπως συνεχίζεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου: «Ευχαριστούμε πολύ τη Γερόντισσα Σοφρωνία για το χρόνο που μας διέθεσε για τη φιλοξενία και την άψογη επικοινωνία που είχε με τα παιδιά μας.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!! Ας γεμίσουμε την ψυχή μας αυτές τις άγιες μέρες με αγάπη και καλοσύνη!!!

Συγχαίρουμε τις δασκάλες για αυτή την πολύ ουσιαστική εκπαιδευτική επίσκεψη που είχαν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια. Είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές μας έμαθαν, χάρηκαν και γέμισαν με ευγενή συναισθήματα για το έργο που γίνεται στο μοναστηράκι της Ακράτας».