Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη των τάξεων Δ’ και Ε’ στον γραφικό Πλατάνο.

dim2 Εκεί οι άνθρωποι του μουσείου τους ξενάγησαν στα εκθέματα και ιδιαίτερα παρουσίασαν τη στολή και τα μετάλλια του Υπολοχαγού Γεώργιου Κατσίνα που έλαβε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία. Η ζωή του αποτελεί έναν πραγματικό θρύλο, καθώς έλαβε μέρος στις μάχες του 1922, έσωσε ένα κοριτσάκι 2 χρονών και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες πράξεις, όπως τα αφηγήθηκε με πολύ αγάπη και σεβασμό ο συνταξιούχος δάσκαλος Σωτ.  Μουντζουρέλης.

dim3Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους χώρους του παλιού δημοτικού σχολείου, να σταθούν και να μάθουν την ιστορία της τοιχογραφίας με τον πλάτανο αλλά και του χωριού. Ο κ. Ανδρέας Ρεκούτης, πρόεδρος της κοινότητας τους ξενάγησε στα σοκάκια, στις παραδοσιακές βρύσες και στα λιθόστρωτα, αλλά και στον ιστορικό Άγιο Ανδρέα, εκκλησία χτισμένη το 1836.

Στη συνέντευξη για τον εθελοντισμό της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Πήγασος που έδωσε στους μαθητές φάνηκε το μεγαλείο των ανθρώπων που «δίνουν» για τον τόπο τους. Δάσκαλοι και μαθητές έφυγαν γεμάτοι από την ομορφιά ενός κατακάθαρου χωριού, με επιμελημένη την πλατεία του, την παιδική χαρά του μα κυρίως από τη δοτικότητα των ανθρώπων που τους φιλοξένησαν.