Για τη συμπλήρωση των 103 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας, οργάνωσε στα γραφεία του Συλλόγου, στις Εργατικές κατοικίες Διγελιωτίκων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, επετειακή εκδήλωση.
Την παρουσίαση των ιστορικών στοιχείων και γεγονότων που αναφέρονται στην ιστορική αυτή ημέρα, επιμελήθηκε και παρουσίασε ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος, ενώ μαζί του αφηγήτριες η εκπαιδευτικός κα. Ανθούλα Μανιφάβα και η κα. Σπυριδούλα Νύχτη, απέδωσαν ποιήματα των Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Λορέντζου Μαβίλη, Χρήστου Χριστοβασίλη κ.α. Μουσικά αποσπάσματα από τραγούδια των Ιωαννίνων, απέδωσαν ο κ. Γιάννης Σκαλστής με το κλαρίνο και ο κ. Αλέξης Χατζηαποστόλου με το λαούτο, ενώ την ηχητικά κάλυψη είχε ο. κ. Φώτης Μάντικας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, φίλοι και μέλη του Συλλόγου από την Αιγιάλεια και την Πάτρα.
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης και ανανεώνει το ραντεβού της με άλλες εκδηλώσεις που έπονται.