ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ: “ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ”  Την αντίθεση του εμπορικού κόσμου με τον τρόπο που θα τελεστεί το έργο της αποκατάστασης του οδοστρώματος της Ανάπλασης που ξεκινά την Τρίτη, εξέφρασε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Βαγγέλης Ευαγγελίου. Ο κ. Ευαγγελίου τόνισε πως η αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν, οι εργασίες να πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα κι όχι να κλείσει για 20-25 μέρες η αγορά για πολλοστή φορά, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τη σχετική διαβεβαίωση, πως πρώτα θα φτιαχνόταν ένα δοκιμαστικό κομμάτι στη Μητροπόλεως για να ελεγχθεί η αντοχή της μεθόδου του κολυμπητού μπετόν.

 

“Τι να πω. Θλίβομαι” δήλωσε ο κ. Ευαγγελίου συμπληρώνοντας “Εμείς ξέρουμε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβλεπε αποκατάσταση ζημιών και επούλωση των επίμαχων σημείων σε τακτά Σαββατοκύριακα. Τώρα μας λένε πως θα ξηλωθεί και θα ξανατοποθετηθεί όλο το οδόστρωμα με κολυμπητό μπετό. Μάλιστα, είχαμε τη διαβεβαίωση πως θα φτιαχτεί ένα μικρό κομμάτι, αυτό της Μητροπόλεως, με το νέο αυτό υλικό για να δούμε την ανθεκτικότητά του. Τελικά, άλλα λέγανε κι άλλα θα υλοποιήσουν“.

Πάντως, ο κ. Ευαγγελίου, εκτός από τη διαφωνία του, εκφράζει και την επιθυμία του για παροχή εχεγγύων εκ μέρους του Δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας. “Μας δίνουν γραπτή διαβεβαίωση πως αυτή θα είναι η τελευταία ταλαιπωρία που θα υποστεί η πολύπαθη αγορά μας; Με τον τρόπο που πάει να αποκατασταθεί τώρα το έργο, θα κλείσει η αγορά για 20-25 μέρες. Θα’ναι η τελευταία φορά λοιπόν;”

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, παράλληλα, υπενθυμίζει το πόρισμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, που τόνιζε πως η καλύτερη λύση θα ήταν η ασφαλτόστρωση. “Αν κάτι άλλαξε στην πορεία και τώρα η Τεχνική Υπηρεσία ανακάλυψε κάποιο νέο υλικό που θα δώσει την τελική λύση στο θέμα, ας μας το κοινοποιήσει” κατέληξε.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “Πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα για να τελειώνουμε μ’αυτή την ταλαιπωρία”

Σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, ο δήμαρχος κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος σημείωσε πως το έργο θα κρατήσει περίπου 15 μέρες και πως τώρα η εποχή είναι κατάλληλη για να δέσει σωστά το μπετό, μια και ο καιρός “στεγνώνει”. “Όποτε και να ξεκινούσαμε, τα έργα θα γίνονταν και Σαββατοκύριακα αλλά και καθημερινές. Επιτέλους, δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο. Για να το τελειώσουμε το έργο πρέπει κάποτε να το ξεκινήσουμε, να ξεμπερδέψουμε πια μ’αυτόν τον “καρκίνο”. Να μας μείνει πια χρόνος για να ξεκινήσουμε και κάποιο καινούργιο έργο αναπλάσεως στην πόλη” κατέληξε.

Πάντως, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να υπάρξουν κινήσεις διαμαρτυρίας και από μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Στο μόνο που συμφωνούν όμως όλοι, αιρετοί και δημότες, είναι πως αυτό το “ανέκδοτο” με την Ανάπλαση-“Γιοφύρι της Άρτας” πρέπει να τελειώσει άμεσα.

της:Πέπη Σπηλιωτοπούλου/filodimos.gr