«Θα το λέω συνέχεια μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της βασανισμένης χώρας: οι γυναίκες είμαστε το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.  Μπορούμε να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε, να ανατρέψουμε, να κινήσουμε γη και ουρανό αν το βάλουμε σκοπό.

  Οι γυναίκες  είναι πολύτιμα κύτταρα ανανέωσης και Δημοκρατίας. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα πρέπει να είμαστε δυναμικές, αποφασιστικές και ενωμένες. Γιατί το σκοτάδι, η μιζέρια, η υποκρισία, η ισοπέδωση, ο ωχαδερφισμός, τα ψέματα, οι καιροσκόποι, οι επαγγελματίες της πολιτικής,  πρέπει να τελειώσουν εδώ. Και γιατί σε όλη την ιστορία έχει αποδειχθεί ότι ο ρόλος των γυναικών στην πολιτική και στην κοινωνία ήταν γενναίος, καθοριστικός και καταλυτικός.

   Ξέρουμε τι είμαστε, ξέρουμε τι θέλουμε, ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στην αναγέννηση της ελπίδας.  Επειδή γένους θηλυκού δεν είναι μόνο η γέννηση αλλά και η Ανάσταση, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να το συνειδητοποιήσουμε και να δράσουμε».

                                            Νατάσα Ράγιου

 

                                   π. βουλευτής Αχαΐας

                                  αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.