Με αφορμή σχόλια στον Τύπο και πολλές ερωτήσεις πολιτών για την μη διενέργεια ανοικτών προεκλογικών συγκεντρώσεων του ιδίου, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση , στην οποία εξηγεί για ποιους λόγους διαφοροποίησε την εκστρατεία του,όπως και την εν γένει διαφημιστική προβολή της υποψηφιότητάς του. Η δήλωσή του έχει ως εξής:


“Κάποιοι υποψήφιοι βουλευτές, άλλοι άπειροι κι άλλοι καθόλου προσγειωμένοι ως όφειλαν λόγω της ειδικής περιόδου κρίσης, εξέλαβαν τη μη διοργάνωση ανοιχτών προεκλογικών συγκεντρώσεων κάποιων εκ ημών  ως δειλία ή έλλειψη τόλμης. Αυτοδιαφημίζονται μάλιστα, πως αυτό που εκείνοι έπραξαν ήταν “κατόρθωμα” και παινεύουν τον εαυτό τους!
Έγκαιρα, ενημέρωσα τους πολίτες της Αχαΐας, ότι ακυρώνω τις προγραμματισμένες μου σε – Πάτρα, Αίγιο και Αχαγιά – ομιλίες μου, θεωρώντας πως σε περίοδο πραγματικής πείνας, φτώχειας, δυστυχίας και αδιεξόδων δεν συνάδουν πανηγυρισμοί, ιαχές…ενίοτε και “λουκούλλεια” τραπεζώματα αξίας χιλιάδων ευρώ! Άλλο οι πολιτικοί αρχηγοί με τις μεγάλες – κατά τόπους – ανοιχτές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους κι άλλο εμείς στις μικρές μας κοινωνίες.
Προσωπικά, Γενάρη και Φλεβάρη πραγματοποίησα τρεις μεγάλες και πολυπληθείς εκδηλώσεις ευχών με κοπή πίτας κι αυτό ήταν από καρδιάς και με πενιχρά έξοδα. Θυμίζω δε πως αυτό έγινε όταν ουδείς πολιτικός τολμούσε να περπατήσει στο δρόμο! Από κει κι έπειτα, αποφάσισα εν μέσω έλλειψης – ακόμα και των άκρως απαραίτητων για το προς το ζειν πολλών οικογενειών – την ανεργία που καλπάζει, των απανωτών λουκέτων και τόσων άλλων αρνητικών, να περιορίσω την προβολή μου εν όψει εκλογών και να “προσγειώσω” τον εαυτό μου στην καθημερινή δυσάρεστη πραγματικότητα του κόσμου.
Αν κάποιοι επιχαίρουν γιατί ο πολίτης που δυστυχεί…τσαλαπατάει στα πανάκριβα φυλλάδιά τους επί των ιδεών και προσώπων τους, λυπάμαι.Κι αν είναι της άποψης ότι σ’ αυτήν την εποχή το να  σκορπάς “πολιτικό” χρήμα δεν  είναι “έγκλημα” στα μάτια των πολιτών που δεν έχουν μέσα τους ίχνος ελπίδας για το αύριο, βλέπουν δε κάποιους εκ του πολιτικού συστήματος, πλουσιοπάροχα να δείχνουν πως τίποτε δεν έχει αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα, τότε και η επόμενη μέρα υπάρχει ο κίνδυνος να μη αρχίσει συνετισμένα και έχοντας κατά νου τι περνά η χώρα  και που θα φτάσει  ο κατήφορός της”!