Κάλεσμα στους Αχαιούς να παρακολουθήσουν την αυριανή ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα απευθύνει ο Βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Μπεκίρης.

Ο Βουλευτής τόνισε κατά την διάρκεια συναντήσεων με πολιτικούς του φίλους και ψηφοφόρους ότι θα πρέπει στην αυριανή ομιλία του Α. Σαμαρά να σταλεί το μήνυμα ότι η Αχαΐα έσπασε τους πολιτικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, που την θεωρούσαν δεδομένη και γι’ αυτό την έσπρωξαν βαθύτερα στη λίστα με τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.

Ο κ. Μπεκίρης επεσήμανε ότι η «επιβράβευση» των Αχαιών για την απλόχερη εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου πριν από δύο χρόνια, ήταν η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στην περιοχή μας, η αναστολή των μεγάλων έργων υποδομής (Πατρών-Κορίνθου κ.ά.), η επιδείνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιοχής, η αδιαφορία των οικονομικών παραγόντων για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας κ.ά.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε από τους πολίτες να σκεφτούν ώριμα στο διάστημα που μένει μέχρι τις 6 Μαΐου εάν συνιστά δικαίωση του Α. Σαμαρά ή όχι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι δεν αρκεί η λιτότητα και οι περικοπές μισθών για να σωθεί η Ελλάδα. «Χρειάζεται ανάπτυξη» είναι η άποψη που εκφράζει σταθερά η Ν.Δ. την τελευταία διετία, αλλά υπονομεύεται εντός των ελληνικών συνόρων από εκείνους που θέλουν να στερήσουν από τον Α. Σαμαρά την ισχυρή εντολή που ζητάει για να τα αλλάξει όλα.

«Ζητάμε από τους πολίτες να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. και να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει» σημείωσε ο κ. Μπεκίρης και υπενθύμισε ότι η ριζική αλλαγή για την οποία μιλάει ο Α. Σαμαράς ξεκινάει από το πολιτικό σύστημα., καθώς –μεταξύ άλλων- θα προωθήσει τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών που άσκησαν εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα, θα αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα αναθεωρήσει τη βουλευτική ασυλία και το ασυμβίβαστο βουλευτών/υπουργών κ.ά.