epimelitirio_axaiasΠαρέμβαση με θέματα ουσίας για την Αιγιάλεια, πραγματοποίησε η Π.Α.Ε.Κ. στην Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αχαίας, δια των Αιγιαλέων εκπροσώπων της σε αυτή, δηλαδή του Α’ Αντιπροέδρου κ. Τηλιγάδα και του Οικονομικού Επόπτη κ. Αναστασόπουλου.Ο αποκλεισμός των κόμβων και των οδικών συνδέσεων με την Αιγιάλεια στον νέο αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού, καθώς και η μη σύνδεσή του με το νέο λιμάνι Αιγίου, θα ζητηθεί να αποτραπούν με επιστολές στο Υπουργείο Μεταφορών και στην Ολυμπία Οδό.
Ακολούθησε σημαντική πρόταση στήριξης της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης του τουρισμού της Αιγιάλειας, με την επέκταση του Προαστιακού Πάτρα-Άγιος Βασίλειος μέχρι και την Αιγείρα. Σχετική παρέμβαση θα γίνει και στο Υπουργείο Μεταφορών και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επιπλέον, στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, θα συζητηθούν και άλλα θέματα που αφορούν στην Αιγιάλεια, όπως η φημολογούμενη υποβάθμιση του Τελωνείου Αιγίου καθώς και τα σενάρια απομάκρυνσης του ΑΤΕΙ από την πόλη του Αιγίου, ζητώντας την στήριξη από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ώστε να παραμείνουν στο Αίγιο τα ζωτικής σημασίας, για την τοπική οικονομία της Αιγιάλειας, Τελωνείο και ΑΤΕΙ.