Με τα μέτωπα σε Αργυρά –Σελλά, Καστρίτσι- Αγ.Βασίλειο –Δρέπανο – Πλατάνι να παραμένουν περιορισμένα παρά τις αναζωπυρώσεις που είχαμε σε πολλά σημεία στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η ανατολική πλευρά του δήμου Πατρέων ξεκινά να μετρά τις… πληγές της.
Την ίδια ώρα κι από επίσημα χείλη γίνεται λόγος για εμπρησμό. Όσον αφορά τα αίτια της μεγάλης φωτιάς, οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και θα επικεντρωθούν στην περιοχή των Σελλών από όπου και ξεκίνησε. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται να πραγματοποιήσουν έρευνες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία, ώστε να διαπιστώσουν αν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, ενώ παράλληλα αναμένεται να πάρουν καταθέσεις και από κατοίκους της περιοχής.
Πάντως, η ώρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά, στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, και το γεγονός ότι πήρε γρήγορα διαστάσεις, προβληματίζει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της ΠΥ.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Για την ακρίβεια, και ύστερα από σχετικές οδηγίες του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας συγκροτούν τις αρμόδιες επιτροπές που θα καταγράψουν την έκταση των ζημιών και θα προετοιμάσουν τα μέτρα αποκατάστασης. Για την ακρίβεια και με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου συγκροτήθηκαν δύο επιτροπές. Η πρώτη θα ελέγξει όλες τις υποδομές και τα τεχνικά έργα στην πληγείσα περιοχή και θα εισηγηθεί τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η δεύτερη επιτροπή θα οριοθετήσει την πληγείσα περιοχή, θα καταγράψει ζημιές σε κατοικίες προκειμένου να υποβληθούν αιτήματα παροχής πιστωτικών διευκολύνσεων  προς πληγέντες.
«Οι επιτροπές αυτές θα πιάσουν δουλειά αμέσως μόλις η Πυροσβεστική Υπηρεσία μας δώσει σήμα ότι οι φωτιές έχουν οριστικά σβήσει», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Στο μεταξύ ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν και σήμερα τις καμένες περιοχές, καθώς και τα σημεία στα οποία, μέχρι αργά σήμερα το μεσημέρι, επιχειρούσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Παράλληλα υπήρξε μια επί τόπου συνεργασία με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Δεσυνιώτη σχετικά με την πορεία των προσπαθειών κατάσβεσης.
«Είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι και ιδίως το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά», τόνισε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας και την ανάγκη της πλήρους ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας.