Ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, λίγο πριν δηλαδή από την έλευση της τρόικας την Παρασκευή. Η ψήφισή του αναμένεται να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις με την τριμερή.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Τετάρτη επί της αρχής από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ τα κόμματα της αριστεράς το καταψήφισαν χαρακτηρίζοντας το «πρόχειρο και εκβιαστικό.»

Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο – σκούπα περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες που προκύπτουν από μη υλοποιημένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών.

Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η τροπολογία που προβλέπει την αυτόματη άρση όλων των περιορισμών προκειμένου να ανοίξουν 136 «κλειστά» επαγγέλματα.

Παράλληλα, 40 βουλευτές – μεταξύ αυτών – και η Λούκα Κατσέλη κατέθεσαν τροπολογία για διευκολύνσεις σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των περισσότερων υπουργών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης για το πολυνομοσχέδιο.

Στη σύσκεψη
συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Υγείας Ανδρ.Λοβέδος, Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, Εσωτερικών Τ.Γιαννίτσης, Μεταφορών Μ.Βορίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππας και Επικρατείας Π.Καψής

skai.gr