papanikolou-dhmarxeioΏρα 10.00 το πρωί: το «ραντεβού» των κατοίκων της δυτικής Αιγιάλειας έχει δοθεί έξω από το δημαρχείο και πράγματι με μαύρες σημαίες και επαναστατικά τραγούδια στο μεγάφωνο, κάτοικοι, πρόεδροι κι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής φτάνουν στην Α.Λόντου. Στο σημείο βρίσκονται και εκπρόσωποι κομμάτων όπως ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και αστυνομική δύναμη με τον διευθυντή της Αστ/κής υποδιεύθυνσης Αιγίου Χρ.Σπηλιωτόπουλο και τον διοικητή του Α.Τ. Ν.Ρηγόπουλο να διαπραγματεύονται με τους κατοίκους που ζητάνε να δουν το δήμαρχο.

Ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος ωστόσο… απουσιάζει και μετά από περίπου ένα μισάωρο που τα πνεύματα αρχίζουν να οξύνονται φτάνει στο δημαρχείο και ανεβαίνει στο γραφείο του. Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας ορίζεται αντιπροσωπεία (διευρυμένη αφού ξεπερνά τα δέκα άτομα) που ανεβαίνει στο γραφείο του δημάρχου και άλλοτε σε υψηλούς άλλοτε σε ηπιότερους τόνους θέτουν επί τάπητος… το ζήτημα που «καίει» την περιοχή.

Η αποχώρηση από το δημαρχείο συνοδεύεται με… απογοήτευση αφού όπως λένε ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος δεν ικανοποίησε τα αιτήματά τους και ποια ήταν αυτά;

-Να συγκαλέσει σύσκεψη με βουλευτές, γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφερειάρχη και εκπρόσωπους Προέδρων και κατοίκων ώστε να «πέσουν οι μάσκες» όπως χαρακτηριστικά ζητούν οι κάτοικοι. (επί του θέματος ο δήμαρχος χωρίς μεν να αρνηθεί δε φάνηκε διατεθειμένος να προχωρήσει άμεσα στη σύγκλιση σύσκεψης).

-Να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ώστε να τεθούν εκ νέου όλα τα στοιχεία αλλά και τα τελευταία δεδομένα επί τάπητος και το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την καταδίκη του «παράνομου» όπως το χαρακτηρίζουν έργου αλλά και την καταδίκη του τρόπου με τον οποίο εγκαταστάθηκε ο εργολάβος.

-Γενικότερα να ζητήσει ο δήμος να σταματήσει το έργο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν αποδεικνύεται όπως λένε το «έγκλημα» που συντελείται με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή της «Παπανικολού».

…Ας πληρώσει ο δήμος ένα –δυο κονδύλια παραπάνω για τη μεταφορά μέχρι να κατασκευαστεί το εργοστάσιο στου Φλόκα που θα δώσει λύση σε όλη την Αχαϊα, αντιπροτείνουν στο επιχείρημα της δημοτικής αρχής που χαρακτηρίζει «βραχνά» την διαχείριση των απορριμμάτων και τα ατελείωτα κονδύλια που πληρώνει ο δήμος για τη μεταφορά των σκουπιδιών αλλά και τα πρόστιμα…

Επόμενο «ραντεβού» είναι το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της Περιφέρειας προκειμένου με τις ίδιες αξιώσεις να συναντήσουν τον Α.Κατσιφάρα και να του ζητήσουν να σταματήσει το έργο… Παράλληλα συνεχίζεται και ο δικαστικός αγώνας…

«Μπαζώνουν» το ρέμα για να μη… φαίνεται

Μεταξύ των καταγγελιών που έκαναν χθες οι πρόεδροι στο δημαρχείο ήταν ότι: «Τη Τετάρτη ενημερώσαμε τον κ΄.Αγγελάκα ότι στην περιοχή υπάρχει ρέμα και την επομένη (χθες Πέμπτη) τα μηχανήματα του εργολάβου έσπευσαν να μπαζώσουν το ρέμα για να μη…φαίνεται».

«Αλαλούμ» με τη μελέτη

Αναμφίβολα μεταξύ των σημαντικότερων στοιχείων απ`όσα αναφέρθηκαν κατά τη χθεσινή συζήτηση στο δημαρχείο ήταν η μελέτη βάσει της οποίας εγκρίθηκε και προχώρησε το έργο. Σύμφωνα με τα χαρτιά που επέδειξαν και στον ίδιο το δήμαρχο και όλους τους παρευρισκόμενους, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, ο χάρτης που περιλαμβάνεται στον εγκεκριμένο φάκελο είναι λανθασμένος, η «Παπανικολού» συνορεύει με τη… Ναύπακτο (όχι τυχαίο όπως σχολιάστηκε αφού με το «τυπογραφικό λάθος» δημιουργείται λανθασμένη εικόνα για τα νερά, τα ρέματα κλπ).

Αμέσως μετά την σύσκεψη με το δήμαρχο μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τους κατοίκους για τα όσα διημείφθησαν στο δημαρχείο «Ο δήμαρχος μας εδήλωσε ότι ο εργολάβος έφερε τα ΜΑΤ, υποκαθιστώντας δηλαδή το Κράτος. Στην Ελλάδα διοικούν οι εργολάβοι; Επίσης ο ίδιος ο δήμαρχος μας είπε ότι έχουν ήδη εισπραχθεί από τον εργολάβο 1.6 εκατομμύρια ευρώ! Για ποιο έργο; Χωρίς να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος έχει πληρωθεί!» τόνισαν μεταξύ άλλων.

Χωρίς να παραλείπει να σχολιάσει τους πραγματικούς υπεύθυνους όπως «τον Καλογερόπουλο, τον Κληρονόμο, τον Αλεξόπουλο που σχεδίασαν όλο το θέμα του ΧΥΤΑ και τώρα νίπτουν τας χείρας τους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των κατοίκων τονίζοντας όμως από την πλευρά του ότι: «είναι αδύνατο να ζητήσουμε να μη γίνει το έργο. Εάν δε δεχθούμε την κατασκευή του ΧΥΤΑ θα πάψει ο Επίτροπος να μας εγκρίνει τα κονδύλια για τη μεταφορά!»