EKPTOSEISΟ Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας ανακοινώνει την έναρξη των Χειμερινών Εκπτώσεων 2013, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από 15 Ιανουαρίου έως και 28 Φεβρουαρίου 2013.Καλούμε τους συναδέλφους – εμπόρους να αναδείξουν τον θεσμό των εκπτώσεων και να ανταποδώσουν τον σεβασμό και τη στήριξη προς τους καταναλωτές. Για την τήρηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου τους υπενθυμίζουμε ότι:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση (δηλαδή της παλαιάς και της νέας) είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου τα προϊόντα εκτίθενται.
2. Σε περίπτωση όπου η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).
3. Οι εκπτωτικές αναγγελίες, θα πρέπει να είναι ακριβείς διότι η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
4. Οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Τέλος, καλούμε και τους καταναλωτές, να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο των εκπτώσεων και να στηρίξουν την τοπική αγορά, προτιμώντας τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας και όχι το κάθε μορφής παραεμπόριο το οποίο παρέχει κακής ποιότητας εμπορεύματα, χωρίς καμία διασφάλιση και εγγύηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Ευαγγελίου Ευάγγελος Ο Γεν. Γραμματέας

Μούζουλας Βασίλειος