gefyraΣτο θέατρο”Επίκεντρο+”, στη Πάτρα, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μ.μ, μία σπονδυλωτή εκδήλωση για τη Γέφυρα και την ιστορία της. Από την δημόσια έκφραση του οράματος του Χαρίλαου Τρικούπη, μέχρι την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου. Με την μουσικο-θεατρική αυτή παράσταση -η οποία έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας και ανέβηκε στη σκηνή του «Τρικουπείου» στο Μεσολόγγι την Κυριακή 19/10- συνεχίζεται ο κύκλος των εκδηλώσεων για τη δεκαετηρίδα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Η παράσταση φυλλομετρά την ιστορία του οράματος του μεγάλου πολιτικού, το οποίο εκφράστηκε δημόσια το 1889 και διαβαίνει τις εποχές μέχρι και το 2054, πενήντα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της μόνιμης Ζεύξης. Πρόκειται για ένα μουσικο-θεατρικό δρώμενο με στοιχεία θεατρικού αναλογίου, πρόζας, μουσικής και χορού.

Την οργάνωση της παραγωγής έχει αναλάβει το πολιτιστικό σωματείο «Πλήρωμα 94» από την Πάτρα, που συνεργάζεται με ένα πλήθος συντελεστών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι συνεισφέρουν εθελοντικά το ταλέντο και τις ιδέες τους. Το «Πλήρωμα 94» έχει μακρά παράδοση στη διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης για πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική και όχι μόνο ιστορία. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε τη βάση για τη συνεργασία με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στην κατεύθυνση της απόδοσης τιμής στον άνδρα που ήξερε να γεφυρώνει τον οραματισμό με την υλοποίηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η παράσταση θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ